Connect with us

Lifestyle

Кой е най-активният квартал в София?

Avatar

Публикувано

на

1 1

снимка: ПР

Люлин, Младост, Лозенец, Сердика, Илинден или Красна поляна – кой е най-активният квартал на София? Този отговор ще даде тазгодишното градско издание на най-голямата инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот у нас Нестле за Живей Активно!, която промотира физическата активност сред малки и големи през цялата година. Въпреки трудностите и ограниченията, породени от пандемията, всеки един от нас може да избере ходенето пеша като начин на придвижване в града и по този начин не само да подобри своето физическо състояние, но и да допринесе за спестяване на CO2 в природата.

Ето защо, водени от това да дадат своя принос към това София да се превърне в един от най-активните градове в света, всичките 24 районни кметства на столицата ни се впускат в забавната и полезна надпревара, която стартира на 04 септември и ще продължи до 15 септември. Нестле за Живей Активно!, в партньорство със Столична община, предизвиква всички жители и гости на столицата да оставят колите си и да преброят своите изминати крачки всеки ден, попълвайки своя резултат на специално създадената от лидерите в ГИС системите у нас ЕСРИ интерактивна карта. „Подобри своя рекорд“ е мотото тази година на Нестле за Живей активно!, като за 16-та поредна година ще докаже, че активният начин на живот е важна част от ежедневието на хората.

Всеки от нас притежава смартфон, с който лесно може да проследи ежедневно изминатите крачки. Включвайки се в предизвикателството, може да допринесе за това неговият квартал да спечели голямата награда – обновяване на спортна площадка. Кварталът-победител ще бъде обявен на 20 септември.

Своя личен пример и принос към поставянето на рекорда ще дадат и посланиците на инициативата – Олимпийските медалисти Йордан Йовчев, Тереза Маринова и Екатерина Дафовска, волейболните легенди Евгени Иванов – Пушката и Владимир Николов. Към тях тази година се присъединяват още националният отбор по таекуондо, Българската федерация по спортна акробатика, както и още Олимпийски шампиони – ансамбълът ни по художествена гимнастика. А ако се чудим как да загреем преди да се впуснем в предизвикателството, може да го направим като истинските шампиони – Боряна Калейн и сутрешната й рутина за старт на деня. Малко по-интензивна тренировка предлагат и най-добрите таекуондисти у нас – тук.

Advertisement

Поради мерките във връзка с пандемията, кулминацията на Нестле за Живей Активно! ще се проведе в рамките на цяла седмица – Европейската седмица на мобилността. Между 16 и 22 септември, 5 столични парка – Борисова градина, Западен парк, Северен парк, Южен парк , Южен Парк 2 и специален веломаршрут от Борисова градина до Южен парк, минавайки през Ловен парк, ще се превърнат в най-активните маршрути в София. Извървявайки ги пеш или с колело, всеки ще може да участва в специални предизвикателства и да печели атрактивни награди. За повече информация може да следите тук.

Continue Reading
Advertisement