Connect with us

Компании

Кока-Кола България зае почетното първо място в класацията „Employer of Choice“

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Развойният ИТ център на компанията бе отличен като най-желаният работодател в страната

Кока-Кола България се нареди на първо място в конкурса „Employer of Choice Awards“ 2022, като заслужи признанието „работодател с най-добър имидж“. Почетното отличие за най-желан работодател в страната бе присъдено на подразделението в компанията, което създава ИТ и софтуерни продукти. В тазгодишните награди с международно признание се включиха общо 60 компании с над 150 проекта, а по време на церемонията бяха раздадени 14 статуетки.

„За нас е голяма чест да бъдем най-желания работодател в България. Това е резултат от дългогодишните и постоянни усилия на всички компании от Системата на Кока-Кола, които оперират у нас. Създаването на ИТ центъра на The Coca-Cola Company започна преди малко повече от 4 години и за този кратък срок ние успяхме да изградим силно мотивиран екип от професионалисти на световно ниво, които разработват ИТ продукти с глобално приложение. Това дава възможност на колегите да изградят и развият умения и да обменят опит с експерти от всички краища на света“ , сподели Жеко Петров, директор на Глобалния ИТ център на The Coca-Cola Company и добави: „Признанието най-желан работодател за 2022 , както и най-предпочитан такъв за 2021 сред студентите в България, ни дава увереност и солидна основа за бъдещото развитие на Центъра. Благодаря на всички колеги от Системата на Кока-Кола в България за изграждането на имиджа ни, както и на служителите на различни компании у нас, които са предпочели Кока-Кола в анкетата.“

Независимото проучване за най-желан работодател „Employer of Choice“ обхваща цяла България и е базирано на анкета, която съдържа 50 разнообразни въпроса и в която могат да участват всички работещи в страната. Техническите характеристики, на база на които се провежда анализът, са създадени чрез сложен алгоритъм и ясно утвърден модел, разработен от бащата на науката за работодателска марка – Саймън Бъроу. Алгоритъмът изследва над 50 от най-важните характеристики, които брандът трябва да притежава, както и други значими фактори, които превръщат дадения бранд в част от „Топ 50 на най-желаните работодатели в България“.

Advertisement

За пореден път технологична компанията застава начело в ранглистата на „Employer of Choice Awards“. ИТ развойният център на Кока-Кола предоставя продукти и услуги за редица глобални инициативи на компанията вече повече от 4 години. Основните сфери на дейност на ИТ центъра са свързани с предоставянето на технологични решения за управление на ресурси, анализ на данни, автоматизация на бизнес процесите, мобилни приложения, инфраструктурна и информационна сигурност, облачни услуги, както и цялостни решения за маркетинговите, финансови и технически функции на компанията.

Continue Reading
Advertisement