Connect with us

Lifestyle

Коледата в КвАРТал-а – възможна!

Avatar

Публикувано

на

От 14 до 17 декември всички са поканени в квАРТала!

От 14 до 17 декември ще се случи второто издание на Коледа в квАРТала, поместил се в познатото каре бул. „Дондуков“, бул.  „Мария Луиза“, бул. „Левски“ и бул. „Сливница“, което ще насели неговите улички с празничен дух и чудесна атмосфера.

КвАРТал колектив продължава инициативата „Освети квАРТала“, която миналата година по това време, го накара да светне по истински празничен начин и приканва всички намиращи се там локации, живущи, гости или минувачи да украсят своите кътчета с всевъзможни светлинки, да грабнат по свещичка или фенер и да се разходят из квАРТала в празничните вечери от 14 до 17 декември, където ги очакват куп изключително интересни събития!

Заповядайте на 16 декември, събота, в 14:00 ч. в сградата на MOVE.BG на ъгъла на ул. Сердика и ул. Екзарх Йосиф, откъдето ще започне архитектурната разходка по къщите-паметници на културата в квАРТал-а, водена от арх. Христина Каменова и Ангел Златков от “Моята българска история” (https://www.facebook.com/myhistorybg/?pnref=lhc), който ще допълва с любопитни истории, стоящи зад красивата архитектура. Преди това, на същото място, ще се насладим на Коледния брънч, ще хапнем домашни вкусотии и пием греяно вино, така че елате по-раничко.

Освен привлекателните истории и разходката, ще може да се разходите по вече любимите си места, да играете игри, да се подготвите за “Римската Коледа“, да се докоснете до интересни пърформънси на чуждестранни артисти, да се забавлявате с много музика и да се насладите на тихата вечер сред уютните улички на стария еврейски квартал. В рамките на предколедните чествания ни предстоят още уроци по суинг, италианско кино и много джаз.

Advertisement

Събития:

14 декември, четвъртък

DOMA Art Events в Дом на киното: „Alive Painting“ от Акико Накаяма и E.U.E.R.P.I.

На 14-и декември от 21 часа, в Дом на киното, София, ще бъде представено изкуството на нашумялата покрай TEDxHaneda млада японска художничка Акико Накаяма. Това е последната точка от европейското й турне на път към Япония.

Подобни на топографски карти, образите се изменят, образувайки нещо между пърформанс, изкуство и инсталация. Накаяма използва течности с различни совйства, множество кухненски прибори, бои, вода, които се смесват, надуват и добавят разнообразни ефекти към картините, прожектирайки всяко свое действие на големия екран. Резултатът е едно хипнотично шоу на органични движения, които приличат на самия живот, погледнат под лупа.

21 часа

Advertisement

Вход: Билети може да закупите от касата на Дом на киното или онлайн на цени 8/15 лв или онлайн тук: https://goo.gl/pJzHxM

Линк на събитието: https://www.facebook.com/events/1214873595323861/

14 декември, четвъртък

Jazz bar: The big JAZZ jam

21:30

Advertisement

Вход 7лв; за участници в джема – свободен

Линк към събитието: https://www.facebook.com/events/574387006227232/

 

14-17 декември, четвъртък-неделя

Дом на киното: Кинопанорама „Италия днес“

Advertisement

Шест филма на третата Кинопанорама на Италианския културен институт. Започваме в четвъртък след работа, когато заминаваме за Рим с Мария (и актрисата-режисьор Карен ди Порто) и приключваме в неделя следобед с разходка из Трастевере, сближаваща поезията и живота.

Линк към събитието: https://www.facebook.com/events/158735014882319/

 

15 декември, петък

Cush.bar: Уроци и танци по суинг със световната звезда от Лондон Анжела Андрю

Advertisement

Специален Джаз Коледен Уикенд в уютния Cush.BAR (вход Дом на киното). Ако винаги си искал да се научиш да танцуваш суинг, то тази вечер ще бъде твоята истинска вечер на чудесата! Специален гост: световноизвестната суинг танцьорка Анджела Андрю от Лондон

19:00 ч.

Вход свободен.

Линк на събитието: https://www.facebook.com/events/1596869157023454/

15 декември, петък

Advertisement

Jazz Bar: Арнау Гарофе и Приятели

Линк към събитието: https://www.facebook.com/events/1997817080503405/

 

16 декември, събота

КвАРТал-на архитектурна разходка, начело с арх. Христина Каменова и съпроводена с любопитни истории от Ангел Златков и “Моята българска история“:

14:00 ч.

Advertisement

Старт: MOVE.BG

Вход свободен

16 декември, събота

МOVE.BG: Коледен брънч с греяно вино и домашни вкусотии

Коледен Брънч точно в 11:30 часа на 1-вия етаж на сградата, паметник на културата. Ще започнем с топли напитки – чай с канела и портокали, греяно вино и коледен пунш, но разбира се, ще има и ледена крафт бира. Това не е всичко, защото ще има домашна храна, приготвена лично от екипа, празнични игри и работлиници. Дрескодът е домашен, за предпочитане – плетени пуловери с коледни мотиви.

Advertisement

11:30 – 16:30 ч.

Вход свободен.

Линк на събитието: https://www.facebook.com/events/2052803645003422/

16 декември, събота

Бар Abordage: Честване на римския празник на Сатурн

Advertisement

Възстановки, игри, подаръци, театър и музика. С това събитие Abordage слагаме начало на Коледните ни инициативи.
Заповядайте да научете, защо някои съвременници наричат Сатурналии „Римската Коледа“.

19:30ч

Вход свободен

Линк към събитието: https://www.facebook.com/events/1848390112081086/

16 декември, събота

Advertisement

Cush Bar: МраZZовито с Brazz ViliDJ

Най-жизнерадостният духов оркестър Brazz ViliDJ в пълния си състав ще направи празничен лайв джем.

21:30 ч., а

Вход: свободен

Линк към събитието: https://www.facebook.com/events/380124069067278/

Advertisement

17 декември, неделя

Jazz Bar: Drunken Octopus Party: Jam session от Drunken Octopus

21:00 ч.

Вход свободен. Линк към събитието

 

Advertisement
Continue Reading
Advertisement