Connect with us

Култура

Космосът не е това, което беше – „Доказателство за боговете”

Avatar

Публикувано

на

Доказателство за боговете cover

Световноизвестният швейцарски автор Ерих фон Деникен продължава да предизвиква консервативната наука със сензационните си проучвания! Подгответе се за шеметно пътешествие, в което екзотичните каменни форми, артефактите, скулптурите, пещерните картини са „Доказателство за боговете.

Един и същ образ може да бъде открит в скалните рисунки по цял свят –  този на „летящите колесници”. В огромните простори на Тихия океан остават скрити легендарни руини, а далеч от най-популярните туристически дестинации се намират градежи, чийто произход представлява загадка и чиято същност и функции си остават все така неясни.

Бащата на извънземната теория Ерих фон Деникен, автор на над 30 изследвания,  продължава мисията си да разкрие миналото на Земята –  този път с над 150 цветни фотографии.

„Доказателство за боговете” (изд. „Сиела“, превод: Кънчо Кожухаров) е очерк за древните култури, богато илюстриращ следите на „космическите богове”, дошли на Земята преди хиляди години. С подробни бележки и  снимков материал от Нова Гвинея, Непал, Великденските острови, Индонезия и САЩ фон Деникен  аргументира извънземното присъствие в света и задава редица неудобни въпроси към  международната научна област относно произхода на човека.

Ерих фон Деникен е член на Асоциацията на швейцарските писатели, на Асоциацията на германските писатели и на международния ПЕН-клуб. Удостоен е с почетна докторска степен от Ла Универсидад Боливиана. Носител е на наградата Еспед Илустре от градовете Ица и Наска в Перу, на златна и платинена награда Лоуренцо Фило, а в Германия е удостоен с орден Кордон Бльо дю Сент Еспри (заедно с немския космонавт Улф Мерболд). През 2004 г. получава наградата на Фестивала на изследователите.

Advertisement

Дали извънземни посетители наистина са оставили следи на нашата планета преди хиляди години? Оставете се „Доказателство за боговете” да ви убеди!

„Ерих смело ни накара да мислим за това, което никой друг не смееше дори да се говори. Той продължава да оспорва нашето разбиране на историята.” – Филип Копенс, автор на The Ancient Alien Question

Continue Reading
Advertisement