Connect with us

Lifestyle

Космосът e по-достъпен с “Космически предизвикателства” и Viber

Avatar

Публикувано

на

Viber Cosmic challenge

снимка: ПР

Rakuten Viber и една от най-големите образователни програми в областта на космическата наука и високите технологии в Европа обединяват сили в деветото издание на обучителния курс „Космически предизвикателства”.

Първата по рода си практически ориентирана образователна програма ще се проведе между 20-ти август и 21-ви септември в Campus X в София, а желаещите да поставят началото на своята кариера в областта на високите космически технологии могат да се абонират за участие през специално създадения чат бот във Viber до 13-ти август. Заедно с чат бота, който е в помощ на кандидатите, водещото комуникационно приложение пуска и безплатен стикер пакет, с който разговорите за космически изживявания намират своята нова визуална интерпретация.

Под менторството на редица водещи експерти от ESA, NASA, Caltech, MIT, университетите в Станфорд, Харвард и Оксфорд, както и редица световни организации, участниците в програмата ще имат възможност да изработват истински прототипи на иновативни космически технологии. В рамките на четири седмици новото поколение инженери, учени и изследователи ще се докоснат до най-големите космически проекти в световен мащаб и ще придобият базисни познания за всички научни, технологични и дори финансови аспекти на космоса.

Основният партньор на “Космически Предизвикателства” е сателитната компания “ЕндуроСат”, която предоставя възможност за бъдещо развитие на завършилите успешно програмата.

Advertisement

От 2010 г. стотици студенти са участвали в курса и са имали възможността да взаимодействат с водещи професионалисти от високотехнологичния сектор. Благодарение на високите технологии и една от най-големите платформи за комуникация в света Viber, за всички откриватели и мечтатели, сега космосът е по-близо от всякога.

Continue Reading
Advertisement