Connect with us

Култура

„Котарак шапкарак“ след премиерата си на български

Avatar

Публикувано

на

„Котарак шапкарак”, първата книга за България на любимия на цяла Америка автор Доктор Сюс, беше представена на 5 декември във Vivacom Art Hall на специално събитие с четене и игри за малки читатели. Срещата беше страхотна, а децата си тръгнаха не само с книжка, но и с незабравими емоции от игрите и работилниците, където имаха възможност да си измайсторят шапки досущ като на чудатия котарак, да си нарисуват котешки муцунки и да се снимат с героя.

Значимостта на Доктор Сюс се простира отвъд великолепните илюстрации и простичък и лесно запомнящ се текст в рими. Името му се свързва с кампания, целяща ограмотяването в най-ранна възраст и възпитаването в любов към четенето. Именно затова издателство „Сиела” и телекомуникационния оператор VIVACOM прегърнаха идеята и приеха за своя лична мисия да продължат стореното от американските си колеги.

Vivacom Art Hall осигуриха уют и добро настроение за всички, които дойдоха да се запознаят с Котарак шапкарак. Преводачът на книгата, великолепният Хари Аничкин, се превъплъти в ролята на любимия котарак и накара най-малките да го слушат в захлас. След това малчуганите се впуснаха в игри и забавления в определените за целта кътове, където рязаха, лепиха и решаваха игрословици, а за най-бързите сред тях имаше и подаръци – книгата „Котарак шапкарак” заедно с безплатно приложената към нея книжка за оцветяване и много сладки лакомства.

Continue Reading
Advertisement