Connect with us

Lifestyle

Красимир Матаров с две награди за мобилна фотография от престижния международен конкурс „35AWARDS“

Avatar

Публикувано

на

35AWARDS Krasimir Matarov Awards

Красимир Матаров спечели две награди за мобилна фотография от престижния международен конкурс „35AWARDS“. Носителят на множество отличия от национални и международни форуми Красимир Матаров зае втората позиция в категорията „Най-добри мобилни фотографи“. Тази година в конкурса „35AWARDS“ участваха над 117 000 фотографи от 173 страни. Снимка на Красимир Матаров, заснета с телефон Samsung Galaxy, бе избрана сред повече от 418 000 кадъра и спечели втора награда в категорията „Най-добра мобилна фотография“.

Въпреки че вероятно никога няма да се откаже от работата с професионален фотоапарат, Красимир Матаров посвещава голяма част от времето си на мобилната фотография.

„С телефона започнах да преоткривам фотографията“, признава той.

Матаров организира и курсове по мобилна фотография. Не за първи път негови кадри, правени с мобилно устройство, произведено от Samsung, печелят международни награди. Наскоро Samsung България избра да си партнира с Красимир за кампанията с онлайн мастър-класове (част 1 и част 2), която компанията стартира. В онлайн курса си Матаров дава практични насоки как със смартфон в ръка да запечатаме моменти от разходка сред природата или да създадем впечатляващ фотографски натюрморт с неочаквани комбинации от предмети у дома.

35AWARDS Krasimir Matarov Pic2

снимка: Красимир Матаров

Освен престижните две втори места в категориите „Най-добър мобилен фотограф“ и „Най-добра мобилна фотография“, Красимир Матаров влезе в класацията на „35AWARDS“ за 100-те най-добри фотографи за 2019 г. изобщо.

Advertisement

Международният конкурс „35AWARDS“ е иницииран през 2015 г. от създателите на платформата за професионална фотография 35photo.pro и се провежда за пети път. Всяка година във форума участват фотографи от повече от 100 държави. 50-членно жури с представители от различни страни избират победителите в над 20 категории.

Continue Reading
Advertisement