Connect with us

Щрак!

Красотата на България – тема в международен фотографски конкурс

Avatar

Публикувано

на

The Red Wall Ivaylo Madzarov Voubs.com VIPA

Още с първото си издание Voubs International Photography Awards 2016 обяви впечатляващ награден фонд от гарантирани 41 000 евро и предизвика всеки, който вярва във фотографския си талант и умения, да се представи пред огромна международна аудитория от над 75 000 организатори и потребители от цял свят и да бъде оценяван от престижно международно професионално жури.

„Най-атрактивните фотографии от България“ е една от шесте категории на международния конкурс и участниците в нея се състезават с кадри на исторически, културни и природни картини от нашата страна. Най-добрите пет от тях ще си разпределят 6000 евро награден фонд.

This is Bulgaria Vesela Todorova Voubs VIPA

Към този момент в секцията на конкурса са взели участие 85 състезателя. Фотографиите показват както малко познати, така и емблематични места в България – Ахтополския фар, нос Емине, Чудните мостове, Белоградчишките скали, Потопената църква в язовир Жребчево, поразителни гледки от Пирин, Рила и Стара Планина, както и ефектни градски пейзажи от София, Пловдив, Велико Търново, Ловеч и Смолян. Любопитен факт е, че участниците в категорията не са само от България, а и от Сърбия, Великобритания, Канада, Австралия и Италия.

Крайният срок за участие е 15 януари 2017 г. Към този момент са регистрирани над 250 участника, които се състезават в категориите „Модна фотография“, „Храна“, „Архитектура“, „Хора“, „Репортажи“ и „Най-атрактивни фотографии от България“. VIPA 2016 ще разпредели 41 000 евро награден фонд между 31 фотографа от цял свят, които ще се състезават и за голямото отличие „Фотограф на годината“ (статуетка „Златен Voubs” и премия от 5000 евро).

Teteven Itso Tepavicharov Voubs.com VIPA

Със своята входна такса, която е 2 пъти по-ниска от тази на сравнимите по мащаб световни конкурси, VIPA 2016 е уникален шанс за българските фотографи да оценят уменията си през глобална платформа и да получат разпознаваемост и международно признание.

Advertisement

Най-голямата тежест в гласуването има международното жури, съставено от професионални фотографи с опит и признание от САЩ, Австралия, Русия, Израел, Португалия, Румъния, ЮАР, Бангладеш и България.

Българският член на журито е Лилия Йотова, която е снимала десетки български и световни звезди, проекти за УНИЦЕФ и над 100 корици на списания. Преди броени месеци тя стана председател на новосъздадената Асоциация на професионалните фотографи у нас – официален партньор на конкурса.

Stargate Plamen DImitrov Voubs.com VIPA

Първата церемония по връчването на Voubs International Photography Awards ще се състои през март в София и ще бъде съпътствана от паралелна образователна програма с международно участие.

Медийни партньори на VIPA 2016 са Dnes.bg, Mikamagazine.com, Stand.bg, VijSofia.bg, Fashioninside.bg, Trio.bg, Weekendclub.bg

Международният конкурс се организира от българския стартъп Voubs.com. Създаден като глобален конкурсен хъб, той вече 2 години развива общност от над 70 000 организатори, спонсори и творци от всички области. Всички те са обединени от възможността за създаване и управление на конкурси, регулирани от лесен и удобен софтуер, стандартни правила и алгоритъм, който позволява 100% честно и прозрачно гласуване на жури и публика.

Advertisement

Perla Beach Trayan Markov Voubs.com VIPA

Още:

https://www.voubs.com/vipa2016

Continue Reading
Advertisement