Connect with us

Култура

Креативност, грижа, любопитство, смелост – на тях учи Cartoonito

Avatar

Публикувано

на

Като част от програмата за подпомогане развитието на децата е подготвена и книжка с активности

През октомври най-малките зрители и техните настойници ще могат да видят ред чудесни предавания, изпълнени с полезни уроци. Всичко това е благодарение на новия програмен блок Cartoonito, който се излъчва всяка сутрин по Boomerang. Като част от него са планирани много премиери, включително приключенската продукция „Паячето Лукас“ и нови епизоди на култовата анимационна поредица „Томас и приятели“. Детските предавания в групата на Cartoonito могат да бъдат гледани всеки ден от 9.00 до 15.00 ч. по Boomerang.

Поредицата „Паячето Лукас” разказва за очарователния паяк Лукас и неговите приятели животни. Предаването показва група герои, които имат разнообразни характери и най-различни сладки странности. Така децата лесно могат да изберат своя любим герой и да се идентифицират с него. Всеки от тях представлява различен образ на индивидуализъм и оригиналност, което е една от ключовите ценности, популяризирани в блока на Cartoonito. Благодарение на това, децата в предучилищна възраст, под наблюдението на своите родители могат да открият един приобщаващ и разнообразен свят, докато се забавляват с уникални герои и увлекателни истории.

 

Програмата на групата е създадена въз основа на идеята за човекоцентрично обучение, разработена специално за Cartoonito от образователния психолог д-р Лора Браун. Този принцип се фокусира върху практикуването на приобщаващо, разнообразно, равнопоставено образование без предразсъдъци. Изборът от продукции, излъчвани в групата, отговаря на тези ценности. Един от основните принципи също е: „Забавлението е ценно“, защото хуморът обезоръжава стреса и позволява на децата да усвояват по-лесно позитивното и образователно съдържание.

Advertisement

Освен „Паячето Лукас”, в групата на Cartoonito ще се излъчват и други:

  • „Томас и приятели” –  където главният герой Томас и неговите приятели, Пърси, Кана и Ния, ежедневно се впускат в приключения, в които успехът идва, благодарение на тяхната съпричастност, отборна игра, добри дела и уважение към другите. В един от новите епизоди идва голяма буря и всички локомотиви трябва да доставят седмичните си пратки в рамките на деня, но един от тях има повреда. Приятелите разбират, че и най-малкият в екипа има важна роля, без която общата задача не може да бъде завършена. Премиерните епизоди ще бъдат излъчени от 17 октомври от 14.00 часа.
  • „Шап-Шап и шапчовците“– поредица, която разказва за приключенията на главния герой Шап-Шап и неговите приятели – Лилит и Шеп. Те живеят в Шаптън, град, скрит в горските храсталаци. Те са деца и изследват растителния свят с присъщите за възрастта им любопитство и ентусиазъм. Под наблюдението на учителите си те научават за своята история, откриват стойността на взаимната подкрепа и се учат да приемат другите, такива каквито са.
  • „Малките шантави рисунки“ – в които Бъгс Бъни, Дафи Дък, Туити и останалите от бандата са все още малчугани. Те предизвикват още повече каши, отколкото в другите версии на „Шантави рисунки”. Но всички детски игри завършват добре, защото грижовна баба бди над тях.

Cartoonito се излъчва всеки ден от 9.00 до 15.00ч. по Boomerang.

Новата поредица „Паячето Лукас” стартира на 3 октомври, от 14.30 ч. по Boomerang.

Continue Reading
Advertisement