Connect with us

Tехнологии

Кристални изображения за всеки: AOC пуска три нови монитора с висока резолюция от серията E2

Avatar

Публикувано

на

q32e2n info screen visual sm

Специалистът при дисплеите AOC обяви три нови допълнения към серията монитори E2, насочени към бизнес потребители и професионалисти, както и към домашни потребители с високи изисквания, но ограничен бюджет. Новите „важни“ модели от серията E2 включват 80 см (31,5”) QHD модела Q32E2N и 4K (UHD) модела U32E2N. Имате нужда от повече екранна площ? Ултраширокият (21:9) 1080p IPS панел с диагонал 86,4 см (34”) Q34E2A предлага изпъкващи цветове и голямо „платно“ за работа. Елегантните дисплеи идват с накланяща се стойка и опция за VESA монтаж, вградени говорители и най-важните интерфейси за връзка.

Включете вашата продуктивност

Чувствате, че Full HD резолюцията на дисплея вече не ви е достатъчна?  Или се усещате ограничени на 24” или 27” екран? А може би и двете? AOC представя нови дисплеи с висока резолюция и голям размер за повече екранна площ и повече пиксели, с които да работите.

31,5-инчовият Q32E2N идва с QHD резолюция (2560 x 1440 пиксела) от  VA матрица за повече детайли и острота – това са 77% повече пиксели от Full HD. VA панелът произвежда дълбоко черно и има естествено контрастно съотношение от 3000:1. Благодарение на честотата на опресняване от 75 Hz и Adaptive-Sync, движенията на курсора и скролирането са много плавни, а дисплеят е подходящ и за игри отвреме-навреме. Екранът е обграден от тънки рамки, а говорителите с мощност 2x 3W допълват комплектовката.

За кристално ясни детайли 31,5-инчовият U32E2N отива още по-далеч със своя UHD (3840 x 2160 пиксела) VA панел, което се равнява на пикселна плътност от 140 ppi. Панелът предлага честота на опресняване 60 Hz и естествено контрастно съотношение 2500:1, и с 3-странния безрамков дизайн вдига нивото на модерните офиси и домове. За да се насладите на изображения с висока детайлност в добре осветена среда, подсветката на U32E2N достига 350 нита яркост.

Advertisement

Съотношението на екрана от 16:9 не е достатъчно и искате да сте още по-нашироко? Q34E2A е снабден с 34” плосък IPS панел със съотношение 21:9. Той се опреснява със 75 Hz и е с резолюция 2560 x 1080 пиксела, даваща 33% повече пиксели от Full HD. Безрамковият дизайн на три от страните е комбиниран с покритие с текстура като шлайфан алуминий на стойката, което му придава модерен вид.

Добър монитор. Без пречки.

Серията E2 е проектирана за потребители, които имат нужда от монитор с добър панел и без неприятни изненади. Всички модели cа снабдени със стандартна, накланяща се стойка, което предлага прибиране на кабелите с цел намаляване на бъркотията на бюрото. Благодарение на монтажните отвори VESA 100 x 100 мм, мониторите могат да бъдат лесно прикрепени към рамо или за стена за повишена ергономия и пълна гъвкавост. Потребителите, които предпочитат по-ергономични решения, могат да разгледат серията P2 на AOC или да добавят една от стойките за монитори на AOC към своята конфигурация.

VA и IPS панелите на всичките три E2 модела изобразяват 16,7 милиона цвята и покриват 72% от цветовото пространство NTSC и 100% от sRGB. В допълнение, със зрителните ъгли от 178/178° при всички модели се намалява до минимум изкривяването на цветовете и контраста при гледане под по-големи ъгли. Свързаността на мониторите включва HDMI, DisplayPort входове и изход за слушалки. Всички модели предлагат и 4 ms време за реакция, както и поддръжка на Adaptive-Sync за елиминирането на накъсването и насичането.

Те идват снабдени с Flicker-Free технология, която използва прав ток за настройка на яркостта вместо ШИМ, като в резултат се намалява напрежението в очите и главоболието, което се асоциира с трептенето. Освен това, мониторите разполагат и с Low Blue Light режим, настройващ се през екранното меню, който намалява късите дължини на вълната на синята светлина, за да предпази очите на потребителя от потенциално увреждане и да осигури комфортна работа в по-тъмни помещения.

Advertisement

Моделите на AOC Q32E2N, U32E2N (31,5”) и  Q34E2A (34”) са налични от септември, 2020 г.  на крайни цени от 489, 839 и 569 лв. с ДДС съответно.

table2

Continue Reading
Advertisement