Connect with us

Кино

„Кръв във Виена“ по Epic Drama

Avatar

Публикувано

на

снимка: Epic Drama

Любовта е лайтмотивът на новия сезон 

Vienna Blood се завръща по Epic Drama с третия си сезон от 9 януари – всеки понеделник в 22:00 часа / всяка събота в 22:45 часа. Новите три филма на криминалната драма „в епоха“ се случват в 1908 г. Брилянтният млад лекар Макс Либерман и издръжливият детектив инспектор Оскар Райнхарт вече са утвърден екип за разрешаване на престъпления.

Героите ще се занимаят със случаи в модния квартал, търговията с китайски антики и очарователния нов свят на киното. Изненадващо, обаче, новият сезон, заснет в Будапеща, е доминиран от… любовта!

“Има любовни триъгълници навсякъде”, казва относно сезон трети Матю Биърд в ролята на Макс Либерман. Младият актьор е известен най-вече с ролите си в номинирания за Оскар The Imitation Game и популярния сериал Avenue 5.

Advertisement

“Всъщност най-здравата връзка се оказва нашата. Наистина сме солидна двойка”, добавя с усмивка Юрген Мауер, който играе партньора на Макс, детектив Оскар Райнхарт. Австрийският актьор има обширен опит с криминалните драми предвид титулярната си роля в един от най-известните европейски криминални сериали – Tatort.

Тази „стара двойка“ преживя доста в предишните сезони. “В началото Макс и Оскар бяха в конфликт,“ пояснява Матю Биърд.

“Макс вярва страстно в новата наука психоанализа, а Оскар никак не се вълнува от света на умозрителното. С течение на времето, обаче, развиват взаимно уважение. А и приятелство. В трети сезон, обаче, избуява нов конфликт: Макс е написал книга за психопатията на криминалния ум, а Оскар започва да се чуди дали Макс не се вълнува от тези убийства само от его и суета. Така че те трябва да се изяснят по този въпрос.”

За щастие на помощ им идват жените: една от тях е годеницата на Макс – Клара (Луизе фон Финк), която е станала моден журналист, а другата е сестрата на Макс – Леа, която се занимава със семейния бизнес, а сега вече има и любовно увлечение. “Тъкмо това исках”, възкликва Шарлийн Макена (може да сте я забелязали в Peaky Blinders и Bloodlands), която е в ролята на Леа.

Advertisement

В трети сезон се променят не само героите, но и снимачната площадка: сниман е в Будапеща, а не във Виена. Според актрисата Шарлийн Макена, това, че е заснет на терен, а не в студио, добавя към особения характер на сериала.