Connect with us

Събития

Кукленият спектакъл „Трите прасенца“ в Младежки театър „Николай Бинев“

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

На 11 и 12 март от 11:00 ч. и 14:00 ч. на Камерна сцена в Младежки театър „Николай Бинев“ предстои премиерата на кукления спектакъл „Трите прасенца“, реж. Валентин Владимиров! Постановката е поредната стъпка на театъра в посока на развитие на кукления театър и създаването на богат и интересен репертоар от изцяло куклени спектакли.

Само месец след премиерата на първото изцяло куклено представление в историята на Младежки театър – „Принцесата и скъсаните обувки“, реж. проф. Славчо Маленов, което пожъна изключителен успех сред малки и големи, е време да се впуснем в ново куклено приключение, което е познато на поколения и се е доказало през вековете като едно от най-любимите и обичани детски заглавия – „Трите прасенца“.

Режисьор на спектакъла е Валентин Владимиров. Сценографията, костюмите и куклите са дело на Юлия Лачева, а кукломайсторите изработили красивите и събуждащи усмивки кукли са Георги Пасев и Таня Пасева. Композитор на „Трите прасенца“ е Станимир Иванов.

В спектакъла участват артистите от трупата на Младежки театър Димитър Иванов – Мич, Ралица Туджаро, София Трейман, Александър Йорданов, Зорница Маринкова, Ярослава Павлова

Advertisement

Ще успеят ли трите прасенца да опазят къщите си, шапките си, но най-вече приятелството си, от големия лош вълк, който е готов на всичко, за да достигне трите малки прасенца? Дали ще научат урока, че е важно работата да се свършва навреме, а не да се отлага за сметка на постоянна почивка и забавления? И най-важното – дали нашите герои ще успеят да победят гладния вълк, работейки в екип, както правят истинските приятели?

Отговорите на тези въпроси ще открием на 11-и и 12-и март от 11:00 и 14:00 ч., когато празничното настроение ще изпълни сцената на Младежки театър „Николай Бинев“, очаквайки малки и големи на най-новата куклена постановка на театъра – „Трите прасенца“!

„Трите прасенца“ | Премиера |

11.03 | 11:00 ч. и 14:00 ч.

12.03 | 11:00 ч. и 14:00 ч.

Advertisement

Режисьор – Валентин Владимиров

Композитор – Станимир Иванов

Сценография, кукли и костюми –  Юлия Лачева

Кукломайстор – Георги Пасев, Таня Пасева

Участват: Димитър Иванов – Мич, Ралица Туджаро, София Трейман, Александър Йорданов, Зорница Маринкова, Ярослава Павлова

Advertisement
Continue Reading
Advertisement