Connect with us

Музика

Култовият ODDISEE с втори концерт у нас

Avatar

Публикувано

на

Oddisee photo credit Michelle Grace Hunder

Oddisee, снимка: Michelle Grace Hunder

На 15-ти октомври, базираният в Бруклин, роден във Вашингтон изпълнител и продуцент ODDISEE пристига с 5-членната си банда GOOD COMPNY за втория си концерт в SOFIA LIVE CLUB, по покана на Sofia Live Festival.

След взривяващото и напълно разпродадено първо участие на родна земя, ODDISEE се завръща с чисто нова музика, която да сподели с многобройните си верни фенове в България.

След като повече от 2 години не е напускал североизточното крайбрежие на Америка и не се е качвал на самолет супер продуктивния и изключително интересен артист няма търпение да стартира турнето си, което за голяма радост на меломаните ще мине и през София.

Прекарването на толкова много време на едно място имаше своите възходи и падения. Семейството ми се разрасна, както и връзката ни. Понякога се чувствах по-отдалечен от себе си, но това остави място за търсене на вдъхновение отвътре за създаване на нова музика. Нямайки възможност да пътувам, отново се научих как да творя от сърцето и въображението си.“ – споделя Amir Mohamed el Khali, както е истинското име на ODDISEE.

Музиката на ODDISEE черпи вдъхновение от младостта му, свидетелствайки за категоричното неравенство в заобикалящите го гледки и звуци на Вашингтон, окръг Колумбия. Оттогава той използва „собствения си опит, за да разсъждава върху по-голямото състояние на човечеството, в цялата му красота и недостатъци“ разказва изпълнителят пред New York Magazine. През годините обикаля земното кълбо няколко пъти, свири в популярните формати NPR Tiny Desk и COLORS x STUDIOS, а албумите и инструменталите му имат над 100 милиона стриймвания в световен мащаб.

Advertisement

Последният му проект ODD CURE (2020) е похвален от Stereogum, HYPEBEAST, UPROXX, Bandcamp, DJBooth и др. и е приветстван като „първият пандемичен шедьовър на хип-хопа“.

Билети на цена от 30лв. могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim и партньорските каси. На място входът ще бъде 40лв.

Врати: 21ч.

Начало: 23ч.

Advertisement