Connect with us

Събития

„Купи сега, плати по-късно“: Mokka влиза в България

Avatar

Публикувано

на

„Купи сега, плати по-късно“– водещата в Централна и Източна Европа финтех компания Mokka, влиза и в България

Финтех компанията Revo Technologies, водещ специалист в услугите „купи сега, плати по-късно“ (BNPL) за региона на Централна и Източна Европа, обявява навлизането си на българския пазар. Групата оперира под марката Mokka в Полша, Румъния и България и позволява на купувачите да се насладят на шопинга на момента и да отложат плащането на своите покупки в хиляди онлайн и офлайн магазини.

„Услугите „купи сега, плати по-късно“ стават все по-популярни в цял свят сред водещи търговци и по-младите активни потребители. Развълнувани сме, че България се присъединява към нашето семейство. Виждаме това като огромна възможност да трансформираме пазаруването, предлагайки по-добра и по-гъвкава алтернатива на методите на разплащане. BNPL услугата носи ясни ползи за търговците на дребно, като например, увеличаване на пазарската кошница, реализираните продажби и повторните покупки, както и намаляване на връщането на стоки и използването на наложен платеж“, споделя Ирен Швакман, съосновател на Revo Technologies.

България е третата страна от експанзията на Revo, след Полша и Румъния. Компанията има установени партньорства със стотици водещи търговци в категории като мода, обувки, бижута, детски стоки, спорт, здраве и красота, пътувания, декорации за дома, направи си сам, електроника и други. Revo предлага на партньорите си гъвкаво мултиканално технологично решение, което дава възможност на пазаруващите да отложат плащането за своите малки и големи покупки и да изберат удобен за тях начин на плащане за период от 1 до 24 месеца.
„Имаме напредък в преговорите с много водещи български и международни търговци на дребно и доставчици на услуги, които да добавят Mokka като метод на плащане. Милиони потребители в Полша и Румъния, особено по-младите – наричани още „милениали“ и „поколение Z“, прегърнаха този начин на пазаруване. Искаме да надградим този опит в България и други пазари в региона”, коментира Петър Бойчев, главен изпълнителен директор на Mokka за България.
Revo улеснява търговците да внедрят нейните услуги. Групата е разработила интеграции за много от водещите платформи за електронна търговия, сред които WordPress, Opencart, VTek, Gomag, Shopify и други. Технологията е мултиканална, така че търговците могат да предложат услугата на Mokka „купи сега, плати по-късно“ както във физическите си магазини, така и онлайн, включително и в техните мобилни приложения. Възможностите за финансиране и плановете за разплащане могат да бъдат персонализирани според нуждите на всеки търговец. Опитът на други пазари показва, че когато пазаруват с Mokka, купувачите правят по-големи и по-чести покупки, увеличавайки стойността на пазарната кошница и реализираните продажби в магазините.

Методът на плащане „Купи сега, плати по-късно“ предлага алтернатива и на наложения платеж, който все още е популярен сред потребителите в България, но скъп за търговците. С BNPL клиентът получава поръчката си преди да плати, а търговецът гарантирано получава сумата за нея. Така се намаляват разходите за доставка и връщане на продуктите
За разлика от традиционните финансови продукти, предлагани в момента на българския пазар, потребителите на Mokka не трябва да ходят в банка, да попълват документи или да чакат да получат одобрение или карта. Платформата на Mokka позволява незабавна регистрация, отнемаща по-малко от 2 минути, онлайн, чрез мобилно приложение или на място, в магазина на търговеца. След регистрация, купувачът може незабавно да прави покупки и да плати за тях по-късно.

Advertisement

Mokka е водеща услуга в сегмента „Купи сега, плати по-късно“ (BNPL) за региона на Централна и Източна Европа, оперираща в Полша, Румъния и България и предоставяща онлайн и офлайн BNPL решения за търговци и потребители.

Mokka предлага иновативни и гъвкави начини за плащане, като дава на потребителите възможност да пазаруват на момента в онлайн и офлайн магазини и да плащат по удобен план, вариращ от 30 дни до 24 месеца. Mokka си партнира с над 1500 магазина в региона, в най-популярните категории като мода, обувки, детски стоки, електроника, бижута, мебели, пътувания и други. Търговците, които предлагат този метод на плащане, отчитат по-високи проценти конверсия, повишена средна стойност на пазарската кошница и увеличаване на допълнителните продажби, като същевременно увеличават броя на лоялните си потребители.

Mokka се ползва с доверието на повече от 1 милион регистрирани потребители в Централна и Източна Европа.

Continue Reading
Advertisement