Connect with us

Lifestyle

Къде и как разпускат звездите предколедно

Avatar

Публикувано

на

Ivan Lechev

След една суперуспешна, но и натоварена с ангажименти година, популярният български рок музикант Иван Лечев се отдаде на заслужена почивка със семейството си.

През изминалите месеци той бе част от мащабно турне на супергрупата „Фондацията“ в САЩ и Канада, завършило триумфално в препълнената зала Арена Армеец. Музикантът взе участия и в Лондонския фестивал на българската култура във Великобритания, заедно със Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“, както и на финала на „Мистър и Мисис Икономика“ с акустичния си проект с Цветан Недялков  и Веселин Койчев „Акустично трио 3000“.

След тези и някои други ангажименти артистът реши да разпусне по любимия си начин на любимото си място – автентичен италиански ресторант в София.

„Едно от най-важните неща е балансът между работата и качествения живот. Към него се стремим“ – споделя Иван Лечев, който обича домашни госби, приготвени от съпругата му – актрисата, певица и модел Жени Александрова-Лечева. Когато са навън, те избират ресторанти, които отговарят едновременно на високите им изисквания за качеството на храната, но и носят усещането за домашен уют. Изключително важна, разбира се, е и селекцията с вина, защото освен виртуозен китарист, Иван Лечев е и опитен сомелиер. Всички тези изисквания в последния месец се срещат на едно място – Trattoria “Il Maestro Giuseppe Verdi” в София, чийто главен готвач е виртуозът над печката Джузепе Ломушо.

Именно любовта към добрата музика и кухня спиятелява Джузепе и с Иван Лечев. Затова и той му посвещава ястие, което се предлага като специално предложение извън менюто само през декември.

Любимото на Иван Лечев „Телешко филе в сос от манатарки“ е идеалното зимно предложение, с което върви и внимателно подбрано червено вино. „От богатата селекция на ресторанта се спряхме на ‘Nuhar’ Nero d’Avola – това е сицилианският вариант на пино ноар“ – уточнява музикантът. „Смятам, че е изключителен образец на пино ноар, който като цяло е доста капризен сорт вино. Съчетава се с телешкото по перфектен начин, защото няма натрапчив плодов аромат и не доминира над храната“.

Advertisement

Гости на Джузепе Ломушо вече са били куп български и световни звезди – Лара Фабиан, фадо певицата Карминьо, маестро Андреа Бочели, холивудската звезда Ейдриън Броуди, майсторите на спорта на Русия Екатерина Кострьомина и Олег Ягубков, мореплавателят Иван Димов и много, много други.

Ресторантът съчетава приятелската атмосфера с вкусно меню, приготвено с първокласни италиански продукти, както и уникална селекция вина от всички региони на Италия, които се продават само в Траторията.

Continue Reading
Advertisement