Connect with us

Събития

Легендарният Сергей Бубка с откровени разкрития за кариерата си в новото предаване на Евроспорт „Преследвайки златото“

Avatar

Публикувано

на

На 15 февруари точно в 19:00ч. Евроспорт ще подхрани страстта на своите фенове с изчерпателното интервю на легендата в овчарския скок Сергей Бубка. Историята на шесткратния световен шампион дава началото на първия епизод от предаването „Преследвайки златото“, което ще бъде в ефир  през следващите шест месеца.

[media-credit id=198 align=“alignleft“ width=“300″][/media-credit]

30-минутният епизод, който ще се излъчва по телевизионните канали на Eurosport и онлайн на Eurosport Player, ще пренесе зрителите на пътешествие през забележителната кариера на Бубка, минала както през звездни върхове, като подобряването на световния рекорд 35 пъти, така и през спадове, както когато СССР бойкотира Олимпийските игри в Лос Анжелис през 1984г.

Дългогодишният световен рекорд на Бубка от 1993г. е подобрен единствено от французина Рено Лавиени, който държи рекорда от 2014 г.. Французинът също ще вземе участие в „Преследвайки златото“, като ще запознае зрителите с динамиката на своята вълнуваща професия, използвайки най-иновативните технологии в рубриката „Технологично”.

Моменти от интервюто със Сергей Бубка

За първия в кариерата му Световен шампионат през 1983г.:
„Когато стоиш на почетната стълбичка и всички 70,000 човека са се изправили, за да покажат уважението си към твоята победа и успеха ти, това е невероятно откритие за стойността на спорта.“

Advertisement

За игрите в Лос Анжелис през 1984г.:
„Имах златната възможност да бъда Олимпийски шампион, но бях изритан по политически причини. Много болезнен момент от живота ми. Тогава разбрах, че моята държава повече не съществува.

[media-credit id=198 align=“alignleft“ width=“300″][/media-credit]

За златния медал на Олимпийските игри в Сеул през 1988г.:
„Когато прескочих летвата, започнах да крещя, после се приземих, стоях изправен и пак крещях, след това седнах, станах прав още веднъж и побягнах, крещейки и скачайки по терена като дете! Сбъдваш мечтата си и ставаш шампион – Олимпийската титла остава завинаги!

 

За разпадането на СССР и сформирането на Украйна през 1991г.:

„Благодарение на нашите победи и постижения Украйна се появи на картата.“

Advertisement

За златото, което не спечелва на Олимпийските игри през 1992г., въпреки че е главният фаворит:
Винаги съм бил критичен към себе си по отношение на игрите през 1992г. Сбърках за някои неща. Но в крайна сметка вината е моя – аз пропуснах.“

За Рено Лавиени и подобрения от него световен рекорд:
„Той подобри рекорда ми и това е страхотно постижение за леката атлетика, за овчарския скок и за бъдещите поколения състезатели в тази дисциплина.

В епизода ще се запознаем още със забележителната история на бразилския волейболист Бруно Резенде и подготовката му за Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016г.  Резенде е двукратен олимпийски медалист, а през 2010г. става световен шампион. Състезава се в италианската волейболна лига. Историята му определено е завладяваща – той е син на двама национални състезатели, Вера Моса и Бернардино Моса. Баща му в момента е старши треньор на бразилския национален отбор по волейбол.

Continue Reading
Advertisement