Connect with us

Спорт

Лека атлетика, колоездене, снукър и мотоциклетизъм в програмата на Евроспорт през юли

Avatar

Публикувано

на

Колоездене

От „Гран депар” в Мон Сен-Мишел на 2 юли до „Гран финал” на „Шан з`Елизе” в Париж на 24 юли Евроспорт ще отрази всяка секунда от 103-ото издание на „Тур дьо Франс”. Най-престижното колоездачно състезание ще премине през територията на три страни, а двата почивни дни ще бъдат в чужбина – Андора и Берн. Профилът на тазгодишния „Тур” включва шест финала на височина, поредица от височини в швейцарските и френските Алпи, планинско бягане по часовник и общо 3535 км., разделени в традиционните 21 етапа.

Лека атлетика

От 6 до 10 юли Амстердам ще бъде домакин на 23-ото Европейско първенство по лека атлетика, а Евроспорт ще го излъчи пряко от първата до последната минута. След промяната на периодичността на провеждане на форума, това ще е вторият шампионат на Стария континент в олимпийска година. Това означава, че в програмата няма да фигурират маратон и спортно ходене, но за първи път ще има полумаратон.

Снукър

Advertisement

След двугодишно отсъствие от календара „Уърлд оупън” се завръща с нов дом. Източният китайски град Юшан посреща 60 квалификанти и осем участници в предварителния кръг, които ще изиграят мачовете си на азиатска земя.

Разделянето на програмата дава възможност да видим в може би последния му професионален сезон Джими Уайт. Шесткратният световен вицешампион среща първенеца на планетата Марк Селби. Първенецът от 2014 г. Шон Мърфи среща англичанина Сандерсън Лам, а двамата най-добри китайци Дин Дзюнхуей и Уънбо Лян се изправят съответно срещу Майкъл Джорджиу и Крис Уейклин.

От Топ 16 в квалификациите отпадна единствено Мартин Гулд, докато Марк Алън и Рони О`Съливан не се записаха за участие. Хигинс, Тръмп, Бингъм, Робъртсън и Хоукинс обаче влязоха в основната схема и от 25 до 31 юли ще дефилират в ефира на Евроспорт.

Мотоциклетизъм

Звезди от Moto GP и Супербайк за пореден път ще превърнат „8 часа на Сузука” в най-бляскавото състезание в мотоциклетните спортове. Третият кръг от Световния шампионат за издръжливост ще се проведе в последния ден на юли и ще бъде арена на битки между заводските пилоти на водещите японски производители.

Advertisement

Световният първенец в MotoGP от 2006 г. Ники Хейдън ще се появи на „Сузука” за първи път от 13 години насам и ще кара заедно с холандската супербайк надежда Михаел ван дер Марк и един от най-бързите японци – Такуми Такахаши. Тримата ще управляват „Хонда” за MuSASHi RT HARC-Pro, а другият заводски отбор F.C.C TSR Honda ще заложи на пилота от Суперспорт Патрик Джейкъбсън, Казума Уатанабе и на състезателя от Мото 2 Доминик Егертер.

„Ямаха” също ще разчита на пилоти от световните шампионати – Пол Еспаргаро ще се опита да защити титлата си от миналата година заедно с Кацуюки Накасуга и Алекс Лоус, който ще кара на мястото на третия миналогодишен победител Брадли Смит. През миналата година пилотите на японската марка спечелиха първата й победа на „Сузука” от 1996 г. Британският шампион Джош Брукс също ще се включи в маратонската надпревара – той ще яхне заводско „Сузуки” заедно с Такуя Цуда. Стартът на прякото предаване на Евроспорт 2 на 31 юли е в 5:30 ч.

Continue Reading
Advertisement