Connect with us

Lifestyle

Лечебният туризъм е все по-модерен и желан

Avatar

Публикувано

на

press photo collage

Всеки един от нас с трепет очаква лятната си отпуска с желанието да се освободи от напрежението натрупано през годината. Когато планираме ваканцията обаче е добре да знаем от какво точно имаме нужда, за да се насладим на една наистина пълноценна почивка.

Ако желанието е Море, а нуждата Релакс, то изборът е Виа Понтика Поморие.

След представянето на анти-стрес програми и възстановителни процедури с поморийска кал и луга от новооткритият целогодишен медицински център – Феста Медика към морският комплекс, идва и новото предложение за тези, които ще оценят съчетанието на морския климат със сеанси по акупунктура.

Акупунктурата има доказан ефект при алергични състояния, сенни хреми и бронхиална астма. Средната продължителност на един курс на лечение е от 7 до 10 дни. Желателно е през този период да се правят сеанси всеки ден, като продължителността е 30 минути. Майстор по Традиционна Китайска Медицина, д-р Войников и лицензиран акупунктурист, ще се грижи за гостите на комплекса, които се нуждаят от укрепване на имунната система и мобилизиране силите на организма за справяне с конкретни неразположения и заболявания.

Ако акупунктурата не вашата терапия, може да насочите изборът си към професионалното съчетаване на уникалните за Поморие курортни ресурси – лечебна кал и луга, море и слънчеви бани. Комбинацията на тези процедури дава отлични резултати при рехабилитацията на редица заболявания. Лечебната лиманна кал е ценен природен продукт, образувана на дъното на Поморийското езеро в резултат на сложни физикохимични и биохимични процеси между редица микроорганизми от фито- и зоопланктона. Тя е богата на магнезий, калций, калий, железни съединения, биоактивни вещества, хормони и др. Калолечението има доказано противовъзпалително и обезболяващо действие и активно стимулира имунната система.  Лугата пък, е краен продукт от солодобива в Поморийските солници и е с

Advertisement

многократно по–голяма концентрация на всички елементи на морската и езерната вода, което я прави изключително полезен продукт за регенериране и възстановяване при кожни проблеми.

Амбицията на комплекс Виа Понтика е да популяризира и утвърди лечебния туризъм у нас, като от тази година вратите на хотела и прилежащият му медицински център ще са отворени и през зимния сезон. Ако ви допада идеята да оползотворите своята отпуска, като комбинирате грижата за здравето със семейната почивка, то информирайте се от рано за възможните записвания и терапевтични пакети, като за целта посетете сайта на комплекса festaviapontica.com или директно позвънете на 0 700 1 44 22

Continue Reading
Advertisement