Connect with us

Музика

Лидия Ганева с дебютна авторска песен на български

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

„От самото начало“ разказва историята на момиче влюбено в идеята за някого

След участието си в Гласът на България Лидия Ганева представя новия си авторски проект „От самото начало“. Песента е вдъхновена от истински преживявания, които вдъхновяват младата надежда на българската музикална сцена. Лидия споделя, че първо се появява музиката към песента, а след това се излива и текста.  „ Дойде ми идея за мелодията на куплета и реших да използвам мой стих на български, който написах няколко месеца преди да се прибера в България за Гласът на България. Написах стихът, който използвах за куплетитите на песента, пътувайки в метрото. Написах две изречения, след това всичко дойде мигновенно и се почувствах много освободена. За първи път успях да довърша песен на български и то именно в България.“ – разказва изпълнителката, която представи България на детската Евровизия през 2016 година.

Аранжиментът на песента е дело на Божидар Василев – Тромбоби, с който Лидия мечтае да работи понеже обожава неговата музика. Творческия път на двамата артисти се преплита  в края на миналата година и те веднага започват да работят по песен, която да изразява тяхната естетика. „ Тромбоби е един от моите музикални примери и е вдъхновение за моята музика. Музиката му влияе на ежедневието ми. С Боби се твори много лесно и бях изклютелно щастлива, че имах възможността да се запозная и работя с него. Аранжимента е всичко, което си представях да бъде. Твърде запозната бях с творчеството му, за да съм изненадана от това, че толкова добре ме е разбрал.“ – споделя финалистът от последния сезон на Гласът на България.

Режисьор на видеото е Велина Балинова, а оператор е Христо Николов. В обстановката на клипа те искат да пресъздадат „илюзията“ на Лидия по най-добрият начин. Както ще забележат всички, акцент във видеото са лампите. Те представляват всички „сценарии“, за това какво би се случило в отношенията на една влюбено момиче. В “от самото начало” се разказва за момиче, живеещо в излюзия. Момиче влюбено в идеята за някого, идея създадена от самата нея.

Advertisement

Въпреки че живее във Финландия, младата изпълнителка следи много съсредоточено това, което се случва на българската музикална сцена. „ Миналото лято започнах да слушам предимно българска музиката. Преди това ми липсваха български артисти като Тромбоби, Симо Желязков и Елена Сиракова. Чувствам тяхната музика много близо до мен именно заради това, че умеят да пишат на български толкова добре. Преживявайки тяхната музика, след време някакси получих свободата да пиша на български и да създавам мелодии по-възможно най-“мен” начинът.“ – завършва Лидия.

Първият летен концерт на Лидия Ганева ще се състои на 12 юли в София.

Continue Reading
Advertisement