Connect with us

Музика

Лина Никол с нова песен „Колко малко“

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Неслучайно малко преди Коледа, Лина Никол представя новата си песен „Колко малко“, която загатва какво да очакваме и от предстоящия албум на талантливата изпълнителка. Песента е с модерно звучене и бързи темпове, с фънки бас линия и разтапящи вокали. Композицията и текстът към песента са дело на Лина Никол, а написването й се оказва процес, отнел повече от 3 години, признава певицата. Аранжиментът към песента е на продуцента Боян Ангелов, а клипът е дело на Васил Стефанов, отдавна наложил се като един от най-добрите режисьори в България, работил с Белослава, Михаела Филева, Ла Tи Да и др.

“Отдавна исках да направя нещо бързо, което да накара хората да се раздвижат, но и да разберат, че има и такъв тип комерсиална музика, която не е точно по шаблон. Посланието на песента е насочено към всички нас, които все повече се откъсваме от реалността и изпускаме важни моменти, детайли, не живеем пълноценно и сме станали доста пасивни особено когато говорим за лични взаимоотношения. Виждам как се е променила комуникацията между хората, преградите са доста по-високи от преди и липсва една непринуденост и искреност.” – споделя Лина Никол за вдъхновението да напише „Колко малко“.

В момента тече и усилена подготовка по албума на Лина Никол, в който взимат участие различни музиканти и продуценти. Тя залага, както на бързи и динамични парчета, така и на по-бавни RnB/Soul тракове, повлияни от артисти като Sinead Harnett, Sabrina Claudio, HER, NAO и др.

С една от композициите в албума, а именно дуетната песен “All I Need” с известния американски соул изпълнител Frank McComb, през ноември 2018 год. Лина Никол получава покана и гостува в предаването “In session” (с водеща Natasha Watts) по BBC Radio. 

Advertisement

По време на инициативата „Коледа в писмо“, която се провежда за трета поредна година, Лина Никол представи официално и песента „Чудеса“. Тя е по идея на Мила Боги (Богомила Трайкова), музиката е дело на Лина Никол и Михаил Йосифов и аранжимент на Михаил Йосифов. Текстът на песента е резултат от творческото партньорство между Богомила Трайкова и поетесата Десислава Динчева. Основното послание на песента е „Чудото си ти!“. 

Лина Никол участва и в проекта на д-р Милен Врабевски, който активно промотира последния си албум “Sorcery Inside”. През февруари 2020 на групата предстои Европейско турне заедно с легендарния барабанист на група ТОТО Саймън Филипс и вокалиста на група Rainbow Рони Ромеро. 

Певицата участва и в успешния проект RnB Secrets, пресъздаващ едни от най-големите хитове на RnB и Soul музиката. Лина ни спомена, че можем да очакваме третото издание през месец март 2020 година.

Лина Никол е композитор и продуцент на 2 авторски мини-албума (единия, от които издава през 2015 г. – “Your love” с одобрената от EMI Publishing преработена версия на RnB хита “What you won’t do for love”); Победител е в 46-то издание на конкурса “Златна пролет” на БНР; През 2005 г. печели първо място в категория поп пеене по време на “Световен конкурс за таланти” (WCOPA-World Championship of Performing Arts), който се провежда в Лос Анджелис, САЩ; През 2016 г. заедно със своята лайв банда подгрява известния американски изпълнител Франк МкКомб на концерта му в София Лайв Клуб; През 2018 г. издава първия официален сингъл от предстоящия си албум – дует с Франк МкКомб “All I Need”, а песента е включена във високо признатите музикални уебсайтове “YouKnowIGotSoul” и “Soultracks”. 

Advertisement

 

Continue Reading
Advertisement