Connect with us

Култура

Лучия Джованини с нова книга и посещение в София

Avatar

Публикувано

на

Cover Osvobodi jivota si

На 14 септември излиза от печат един от бестселърите на Лучия Джованини – италианската сензация на приложната психология!

 „Освободи живота си. 15 клопки по пътя към щастието и как да ги избегнем“ (ИК „Колибри“, превод: Иво Йонков, 264 стр., цена: 15 лв.) е универсален наръчник по себепознание, който ще ви помогне да излезете от капана на собствените си стереотипи – онези, които ви подтикват към пагубни модели на поведение. С помощта на техниките и упражненията, които Лучия Джованини е разработила на базата на практическия си опит, ще се научите да разпознавате клопките по пътя към щастието и да ги избягвате. Авторката признава, че в живота страданието е неизбежно, защото той се състои както от светли, така и от болезнени моменти, но смята, че продължителното психическо страдание е собствен избор. Тайната е в това да се научим да живеем в дълбочина вместо на скорост, да осъзнаем, че законите на вътрешното удовлетворение и външния успех се различават. Трябва да разбираме посланието на емоциите, без да се оставяме те да ни унищожат.

Лучия Джованини има докторат по консултативна психология, бакалавър е по психоантропология, член е на Американската психологическа асоциация. Преподава невролингвистично програмиране, невросемантика, духовен и трансформационен коучинг, работа с дъха, експерт е по техниките на медитация и ходене по лабиринт, води обучения по нестинарство. Една от първите последователки на Луиз Хей в Италия, самата тя често е наричана „италианската Луиз Хей”. Авторка е на бестселърите Освободи живота си, Толкова различен живот и Заслужавам най-доброто, помогнали на хиляди хора в процеса на промяната. През 1999 година създава асоциацията BlessYou!, която се занимава с личностно и социално осъзнаване, и вече над 20 години заедно със съпруга си Никола Рива води курсове и семинари за частни лица и бизнес организации от цял свят.

Лучия Джованини пристига в България за среща с публиката на 7 октомври 2015 г. от 19.00 ч. в литературен клуб „Перото”  –  НДК. Тя ще представи книгата „Освободи живота си” и ще говори по теми, свързани с личностното израстване, щастието, менталните и емоционалните клопки и начините да ги избегнем.

Continue Reading
Advertisement