Connect with us

Общество

Лятна Академия за деца по време на Sofia Summer Fest

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Summer camp ще се проведе през юли и август за деца от 6 до 11 години в рамките на Летния фестивал на София

Тази година предстои третото издание на Sofia Summer Fest. Летният фестивал на София ще се проведе от 1 юли и ще продължи до 30 септември на познатото място в Южен парк II, зад музея „Земята и хората“. Освен богатата културна програма, тази година ще се организира и първата по рода си Лятна академия на открито, която ще се проведе на територията на фестивала в партньорство с MindHub.

„От самото начало наш фокус са децата и искаме да им дадем възможност да посещават културни събития на открито. Лятната академия е естествено развитие на активностите при нас. Наблюденията ни през последните две години показаха, че има много деца, които нямат села или свободни баби и дядовци през лятото. Именно за тях организираме тази академия, която освен интересните неща, които партньорите ни от MindHub организират, ще имат и уникалния шанс да се докоснат до създаването на фестивала. Ще имат достъп до нашия бекстейдж. Ще видят как се подготвят артисти за представление, ще чуят саундчек на музиканти и много други“, споделя Борислав Чучков, програмен директор на Sofia Summer Fest.

“Това ще е първата по рода си лятна STEM академия на открито. Чрез методиката на STEM учениците вземат участие в експерименти, биват насърчавани да споделят идеите си и да допринасят за развитие на групови проекти насочени към опознаване на света около тях. Това позволява на децата да разберат връзките между предметите, които изучават в училище. Да си отговорят на въпроси като: „Защо ми е необходимо това знание?“, „Къде ще използвам, това което уча?“. Програмата ни до обяд включва 9 независими тематични седмици, всяка от тях е посветена на програмирането на игри, разказването на интерактивни истории и програмиране поведението на роботи, а в следобедните часове децата ще се забавляват и придобиват нови знания в тематични седмични ателиета с образователен характер,

Advertisement

базирани на STEM обучението и ще играят логически игри. Разбира се, отделили сме и време за спорт и заслужена свободна игра в края на деня“, споделя Теодора Първова, от MindHub.

Начини за записване и подробна програма по теми може да видите тук: https://forms.gle/SpQ9fGrnisuzgNXc6 

Continue Reading
Advertisement