Connect with us

Култура

Лятото и Storytel ни подаряват хитови заглавия за плажа, планината и колата

Avatar

Публикувано

на

Katerina Hapsali Grycko Kafe SIBEL

Лятото е времето от годината, в което си подаряваме най-истинските моменти и най-незабравимите истории. Дълги плажни дни, неочаквани планински приключения, градски събития или мигове, които оставяме сами със себе си, всички те отключват най-високи нива на ендорфин в системата ни. Storytel e подготвил чудесни истории, с които да обогатите всеки един миг, независимо дали шофирате към морския бряг, излежавате се на плажа или се разхлаждате в уюта на своя дом.

Нека започнем с хитово заглавие – “Щастливите хора четат книги и пият кафе” от Анес Мартен – Люган. Авторката майсторски описва сложността на човешката душа и способността й да се бори с повратностите на живота. Мартен-Люган анализира и разнищва изящно, нежно и с чувство за хумор механизмите на човешката душа, за да ни представи роман, който очарова, трогва и докосва право в сърцето.

Дългоочакваният втори сезон на подкаста на Мадлен Алгафари също ще зарадва феновете на психологията и любопитните от вас, които са отворени да изследват дълбините на личността. Теми за егото, болката и корените са детайлно анализирани във втори сезон на Голям да пораснеш”.

За всекиго по нещо. Сред истории за плажа се нареждат любимите разкази от духовития Джером К. Джером, интригуващите случаи на Шерлок Холмс, “Стогодишният старец” от Юнас Юнасон. За малко повече съспенс може да слушате и “Сияние” на Стивън Кинг. Първият роман на младия Константин Трендафилов – “Затворисърце” ще придаде допълнително романтика в плажния следобед.

Пътят е най-добър приятел в летните месеци. Почерпете японска мъдрост като слушате “Икигай: тайните на Япония за дълъг и щастлив живот” от Франсеск Миралес и Ектор Гарсия, слушайте “Гръцко кафе” на Екатерина Хапсали в горещините по пътя към южната ни съседка или пък “Майната му! Да го направим!” от Ричард Брансън за различна перспектива на житейското пътуване и развитие. Изберете сами своите предпочитани заглавия от каталога На път това лято

Advertisement

Лятото в града също не е за подценяване, а историите в аудио формат със сигурност го правят още по-вълнуващо.“Софийски магьосници” от Мартин Колев ни пренася в една имагинерна София, в която щом дойде петък, магьосниците със сигурност ще отскочат до Шестте кьошета, за да се разпуснат малко. А може би сте изпуснали да прочетете или изслушате “Дивергенти”, сега е добър момент. Още мистерии по софийските улици може да откриете и в аудиосериала “Виктор, вампирът детектив”, оригинално съдържание от Storytel.

Имаме и по-различно предложение за Летните вечери. Какво по-подходящо от поезия от Илиян Любомиров с тематичното заглавие “Лято”, прочетена от Юлиан Вергов, поезията на Георги Господинов – “Там, където не сме”, или пък сборник от “Любовна лирика” с нежните текстове от Елисавета Багряна, Христо Фотев, Георги Братанов, Mиряна Башева и други. Английски заглавия могат също да разнообразят вечерите ви. “Violet Bent Backwards Over the Grass” от певицата Lana del Rey, сборникът с поезия на Рупи Каур и бестселър на New York Times, Milk & Honey, са сред заглавията, които няма да ви оставят безразлични.

Continue Reading
Advertisement