Connect with us

Култура

Магията на Андерсеновите приказки, претворена от знаменития илюстратор Кантен Гребан

Avatar

Публикувано

на

fon1 1

Има едно златно правило за семейните библиотеки и то гласи, че в тях винаги има място за още една книга от Ханс Кристиан Андерсен. Особено ако говорим за красиво полиграфическо бижу, каквото е най-новата книга “Приказки” с илюстрации на ненадминатия майстор на детайла Кантен Гребан. Тя излиза от печат с логото на изд. ”Дъбови листа”.

Обичаният от милиони разказвач Ханс Кристиан Андерсен отново е тук, за да стопли сърцата ни. “Палечка”, “Малката русалка” и “Славеят и императорът” са трите истории, които изд. “Дъбови листа” събира за нас тази Коледа. Изданието е с твърди корици и вълшебни илюстрации от Кантен Гребан, който познавате от бестселъра “Мама” от Елен Делфорж, преведен на 24 езика.

        
“Разказвач като Андерсен заслужава да бъде преиздаван отново и отново, при това с най-добрите илюстрации и дизайн. Защото тези истории остават в сърцето на детето буквално за цял живот. Искам този спомен да бъде красив и завинаги да запали искрата на обичта към книгите!”, споделя издателката Нуша Роянова.

Андерсен е част от детството на милиони малки и вече пораснали читатели. Неговите приказки са преведени на над 150 езика и са вдъхновение за редица балетни и театрални постановки, игрални и анимационни филми.

“Палечка” е публикувана за първи път през 1835 г. в „Приказки, разказани за деца”. Тя разказва историята на малката Палечка, родена във венчелистчетата на магическо цвете. Красива и нежна като пролетен цвят, тя ни припомня силата на добротата.

Advertisement

“Малката русалка” е една от най-известните истории от Ханс Кристиан Андерсен. Най-младата и хубава от дъщерите на Морския цар се влюбва в човешки принц и тръгва по пътя на любовта и преобразяването в човешко момиче. “Малката русалка” е история, която представя по интересен начин на децата любовта и уважението към семейството, но и стремежа към новото и непознатото.

“Славеят и императорът” е критичен поглед към порядките през XIX век в Китай и силата на самородния талант. Приказната историята ни учи колко важно е да обръщаме внимание на малките неща и красотата около нас. Точно това, от което имаме нужда около празниците!

“Приказки” е книга, която да подарите, да преживеете и запазите в семейната си библиотека. Приказният свят на Андерсен с неговите цветни герои, приключения и магия е подходящ за мечтатели на всяка възраст, а красивото оформление на книга е радост за ценителите.

Кантен Гребан е роден през 1977 г. в Белгия. Завършва специалност Илюстрация от института Сейнт Люк в Брюксел. Започва кариерата си като детски писател и илюстратор през 1999 г. Оттогава има издадени над 50 книги на френски, белгийски, немски и гръцки издателства с неговите илюстрации. През 2000 г. е отличен с престижната награда Saint Exupery за художествената си работа по книгата Les contes de l’Alphabet. Познат е на българските читатели като илюстратор на “Мама” от Елен Делфорж.

Луксозното издание на “Приказки” от Ханс Кристиан Андерсен е перфектен подарък за малки и големи!

Advertisement

За книгата:

Заглавие: “Приказки”
Автор: Ханс Кристиан Андерсен
Илюстрации: Кантен Гребан
Превод: Милена Русинова
Редакция: Габриела Кожухарова
Корекция: Русанка Одринска
Графично оформление: Кантен Гребан, Тед Контур
Година на издаване: 2019
Твърди корици
Обем: 92 стр.
ISBN: 978-619-7268-13-3

Continue Reading
Advertisement