Connect with us

Култура

Мадлен Алгафари разглежда актуални теми в новия сезон на подкаста “Голям да пораснеш”

Avatar

Публикувано

на

Madlen Algafari Podcast Season 3

Трети сезон е достъпен за потребителите на Storytel oт 21 март 2022

На 21 март излезе пилотният епизод на новия сезон на подкаста на Мадлен Алгафари – “Голям да пораснеш” в Storytel. След успешните два сезона на проекта, които навигираха слушателите в правилно разчитане на болка, агресия и себеподценяване, в третия психологът се фокусира в нови и още по-актуални след последните глобални кризи теми. “Властова невроза” е тема на първи епизод. Всеки понеделник в продължение на 7 седмици ще излиза нова серия, която ще ни дава отговори на различни въпроси, изследващи дълбините на личността, помагайки ни да разбираме по-добре случващото се около нас.

“Властовата невроза е една от най-страшните диагнози на човечеството днес. Когато егото командва, а не душата, това ни разболява. Гордост, чест, достойнство – това са категории на егото, а не на душата. Ако питахме душите си, войни нямаше да има.” – казва психолога Мадлен Алгафари. Най-деструктивната сила на планетата според нея е самият Homo Sapiens.

Предмет на анализ на втори епизод е осъзнатостта. “Мъдреците не се стремят към политическа власт и за съжаление, те не ни управляват. Глупостта е главният фактор, писал човешката история. Хапче за глупостта е смирението.” споделя Мадлен Алгафари. “То настъпва, когато осъзнаем, че е по-ценно да разбираме света, вместо да го контролираме. Най-късият път към истината и осъзнатостта е психотерапията.” 

Психичното здраве и грижата за него е от изключителна важност днес. Като своеобразна терапия срещу стреса и безпокойството в настоящето, Storytel предлага специално курирани списъци от аудиокнигите, които са добър способ да се разсеем от ежедневните проблеми, да се информираме, да научим нови и полезни неща и да пътуваме из различни светове. Добра отправна точка са заглавия като История за надеждата, Вътрешен мир и Уроците на историята..

Advertisement
Continue Reading
Advertisement