Connect with us

Култура

„Малкият НЕднорог“ – бестселър сред малките читатели

Avatar

Публикувано

на

nednorog 1

Книга за сладък еднорог с кисела физиономия забавлява деца и родители!

„Малкият НЕднорог“ от Марк Уве-Клинг с илюстрации на Астрид Хен е сърцата история за приятелството и силата да казваш „Не“.

Добре дошли в Страната на мечтите! Тук е приказно красиво, а обитателите са винаги усмихнати, грижовни и добри. С едно изключение – малкият НЕднорог. Още от раждането си този сърдитко знаел да казва само „Не“. Отказвал да играе с ангелите из пухкавите облаци, не искал да се разхожда из цветния остров на елфите, и въобще не желаел никой да го закача. Нима било толкова странно? Скоро му дошло до гуша от това, че всички са толкова бъбриви и щастливи и един ден… просто си тръгнал.

Докато приключенствал сам из вълшебната гора, НЕднорогът срещнал други чудати животни – енот, който все не чувал и непрекъснато питал „Какво?“, и санбернар, който давал един и същи отговор на всички въпроси – „Да бе, да“. Всеки казвал това, което му е на сърце. НЕднорогът, енКАКВОтът и ДаБеДабернарът се отправили заедно наникъде в неочаквано разбирателство и дори успели заедно да освободят една затворена принцеса, която вечно възкликвала „Напротив!“. Нейно Царско НАПРОТИВство се присъединила към необикновеното трио и скоро четиримата научили ценен урок: “дори да си инат, е по-забавно с приятели”.

„Малкият НЕднорог“ от Марк Уве-Клинг е забавна и пъстра история, която показва на децата, че дори и различни могат да намерят приятели, с които да споделят игрите и приключенията. Веселите илюстрации на Астрид Хен и майсторският превод на римите на Мария Донева правят книгата достъпна за малките читатели, които припознават себе си в героите от Страната на мечтите. Докато четат за малкия НЕднорог, те разбират, че е нормално понякога да са тъжни или сърдити, както и че невинаги е лесно да намериш общ език с останалите. Но също така виждат, че най-сладките моменти са онези, в които се чува смях и си с приятели. Приказката за малкия Неднорог е предназначена за деца на възраст между 5 и 7 години, които се учат да общуват и оформят личността си. Откривайки своя глас, те се сблъскват с различни предизвикателства, но с времето се учат да намират решения на всяка ситуация и да ценят силата на приятелството.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement