Connect with us

Lifestyle

Малки кулинари впечатлиха шеф Манчев и шеф Шишков на първия кулинарен лагер на Lidl

Avatar

Публикувано

на

Chef Shishkov i

шеф Шишков и Александър, снимка: ПР

Малки кулинари конкурираха успешно и силно впечатлиха шеф Иван Манчев и шеф Таньо Шишков по време на първия семеен кулинарен лагер, организиран от Лидл България. Малчуганите, заедно с техните родители, готвиха с кулинарните експерти, след като предложените от тях рецепти бяха избрани за финалисти сред над 200 кулинарни предложения, изпратени за първата кулинарна книга за деца на веригата.

По време на кулинарния лагер, който се проведе вчера, избраните семейства и техните деца демонстрираха своите готварски умения, като приготвиха рецептата, с която са участвали в конкурса. Рибена супичка със сьомга, пълнен сладък картоф с рикота и спанак, здравословни бургери, веган плодов сладолед с лешници, зеленчукови мини омлети и полезни и вкусни бонбони от фурми бяха само малка част от изкушенията, приготвени от кандидат майсторите, с помощта и ценните съвети на шеф Иван Манчев и шеф Таньо Шишков.

Неочаквано за кулинарните експерти малчуганите не само активно участваха, но в някои случаи бяха и водещи при подготовката на любимите рецепти. Сред тях най-силно впечатление в шеф-готвачите остави Александър Замов, който приготви сам лична авторска рецепта за „сладолед“ в чушка. 9-годишният медалист от олимпиади по математика, който свири на китара и вече сам създава кулинарни рецепти, спечели аплодисментите на шеф Манчев и шеф Шишков с оригинална, бърза, вкусна и полезна рецепта от сурови чушки, сирене, авокадо, лимон и зехтин.

В периода 21 май-10 юни Лидл България даде възможност на родителите в цялата страна да изпратят любимите рецепти на своите деца – вкусни, но и съобразени с пълноценното детско хранене. Събраните над 200 рецепти показаха висока ангажираност и изобретателност в осигуряването на полезно и балансирано хранене за децата и въвличането им в самия процес по приготвяне на храната. Експертният екип на детската кулинарна книга на Лидл България в лицето на шеф Манчев, шеф Шишков и проф. Дулева, национален консултант по диететика и хранене, подбра 15 рецепти, които са едновременно вкусни и полезни, за да ги включи като част от кулинарните предложения в книгата.

Advertisement

Освен рецептите на финалистите, тя ще включва още и рецепти, разработени от двамата шеф готвачи, като всички те ще са подходящи за деца на възраст от 3 до 14 г. Целта на книгата е да послужи като наръчник за родителите в опитите им да осигурят балансирано хранене за своите деца. Специално място в нея ще има и за допълнителна информация и съвети, разработени от проф. д-р Веселка Дулева, консултант на целия проект, които да им помагат при приготвянето на пълноценни детски менюта.

Детската кулинарна книга ще бъде налична в търговската мрежа през септември.

Continue Reading
Advertisement