Connect with us

Събития

Манчев и Шишков стават посланици на „Ти и Lidl за по-добър живот“

Avatar

Публикувано

на

Manchev Shishkov

снимка: PR

Шеф готвачите Манчев и Шишков влизат в нова роля – тази на посланици на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България – „Ти и Lidl за по-добър живот“. В онлайн кампания, посветена на инициативата, двамата популяризират темата за здравословния начин на живот.

Именно това е една от четирите области, в които търговската верига ще подкрепи социално значими проекти в цялата страна. До 25 юни е срокът, в който Лидл България отделя по 3 ст. от всеки касов бон за финансирането на стойностни идеи в сферите образование, околна среда, култура и историческо наследство и здравословен начин на живот.

Кулинарният тандем се връща назад във времето, за да си спомни своите първи кулинарни опити, и споделя каква е неговата формула за здравословен начин на живот днес. Шишков разказва за първия си опит да сготви нещо. Резултатът от него е обещаващ – супа с картофи и фиде. Първата среща на Манчев с кулинарията е на кръжок по готварство, когато е само втори клас. Именно тогава за първи път приготвя сандвичи и омесва хляб.

Постепенно храната се превръща в тяхно призвание, като днес и двамата осъзнават, че тя е неизменна част от балансирания и качествен начин на живот. На въпроса „Коя е формулата за здравословен начин на живот“ – отговорът е единодушен – съвършеният баланс между здравословно хранене и физическа активност. Именно това са и двете основни посоки в областта „здравословен начин на живот“, в които инициативата търси качествени социално отговорни проекти.

Advertisement

Освен Манчев и Шишков, още известни личности от сферата на културата, спорта, журналистиката и шоу бизнеса ще подкрепят инициативата „Ти и Lidl за по-добър живот“ и ще популяризират останалите три области, към които програмата ще насочи своята подкрепа – образование, околна среда и култура и историческо наследство.

Continue Reading
Advertisement