Connect with us

Култура

„Маргаритка. Заспиваме със Сънчо” – вълшебна история за съня от любимата поредица

Avatar

Публикувано

на

Маргаритка6 Заспиваме със Сънчо банер scaled

1, 2, 3… Ето го моментът, в който трябва да обявите, че е настъпило времето за лягане – може би най-тежкото изпитание в живота на всеки родител. Цялото търпение и сила на света не са достатъчни, за да обясните защо сънят е важен и трябва да се заспива точно сега, наистина на средата на най-интересното занимание.

В тази битка с неясен край всичко изглежда загубено, но изненадващо на помощ идва „Маргаритка. Заспиваме със Сънчо” – шестата книжка от поредицата, посветена на полезните навици и създадена от Яна Липованска, Виктория Терзийска (Вики от „Мастило”), писателя Илия Деведжиев и илюстратора Веселка Велинова!

В  нея към Бухалчето и Маргаритка се присъединява и  Сънчо – пазителят на детските сънища. Защото като повечето малки деца, и Биби, и Мими невинаги искат да си лягат, когато е дошло време да заспиват. През познати ситуации, весели истории и вълшебни герои те разбират защо сънят е наистина важен и че всяка звезда принадлежи на някое дете по света и изгрява точно когато то заспи.

В „Маргаритка. Заспиваме със Сънчо” с операция „Баня, пижама, легло”  стартира цяло едно звездно приключение!

Шестте истории от поредицата се стремят да помогнат на децата по-лесно да разбират смисъла на конкретни ситуации, а всеки родител да превърне приемането им във вълнуващо за малкия човек преживяване.​

Advertisement

„Маргаритка” се превръща в спасител на много родители още през 2016 г., когато на пазара се появява първият албум с нови аранжименти на някои от най-популярните български детски песнички. След впечатляващия успех, създателите на проекта, Виктория Величкова (Вики от „Мастило“) и Яна Липованска, издадоха още един албум през 2018 г, а миналата година предприеха огромна крачка напред със създаването на изцяло авторски музикален албум, посветен на по-лесното усвояване на полезни навици.

Избрани части от всички музикални произведения от диска участват и във видео поредицата „Полезни Навици”, реализирана в партньорство с националната инициатива „Приказки без край”. През 2020 г. тази поредица бе продължена и на хартия с няколко цветни издания, създадени с много любов от екипа на „Маргаритка“ и издателство „Сиела“ – „Маргаритка и чистите зъбки“, „Биби и Мими отиват на море“, „Маргаритка и вкусната храна“, „Маргаритка и чистите ръце“.

Continue Reading
Advertisement