Connect with us

Общество

Мариана Векилска ще води предаването „Денят започва с Георги Любенов“

Avatar

Публикувано

на

Mariana Vekilska 02

снимка: Десислава Кулелиева

Този уикенд (17-18 октомври 2020 г.) Мариана Векилска ще води предаването „Денят започва с Георги Любенов“. Това се налага заради положителния резултат от PCR тест, който журналистът си направил профилактично.

Веднага след като става ясно, че Любенов е заразен с вируса COVID-19, той отговорно се самоизолира и предприема всички необходими мерки за ограничаване на контактите си. През официалния профил на предаването във Facebook, журналистът призова гостите си и всички, с които е имал контакт през последните 5-7 дни да се тестват, за да са сигурни за тяхното здраве и да се предотврати разпространението на заразата.

„Тази сутрин излезе резултатът от рутинен PCR тест, който си направих и се оказа положителен. Нямам симптоми и се чувствам добре. Незабавно се самоизолирах и оставам вкъщи за най-малко 14 дни, както изискват противоепидемичните мерки,“ обяви Любенов.

В обществената телевизия са предприети допълнителни мерки за дезинфекция на помещенията и студиата. На всички членове на екипа на Георги Любенов са направени PCR тестове като се очакват резултатите. От началото на епидемията е засилен и контролът на достъп до предаванията и се следи строго за спазването на изискванията за носене на маски в общите помещения от служителите и гостите в сградата.

Екипът и колегите пожелават на Георги Любенов бързо възстановяване и го очакват в най-скоро време отново в ефира на БНТ 1. Гледайте предаването „Денят започва с Георги Любенов“  събота и неделя от 8:00 до 11:00 часа по БНТ 1.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement