Connect with us

Култура

Марк Леви се връща към романтичната комедия с „Тя и той“

Avatar

Публикувано

на

Cover Tya i Toi

Излезе от печат „Тя и той” на Марк Леви, една красива и въздействаща история, която ви стопля сърцето. Един сюжет, напоен с нежност, хумор и неочаквани завои – както може да се очаква от автора на „Втори шанс” и „Друга представа за щастието”.

Тя и той“ (превод: Петър Герджиков, изд. Колибри) бележи голямото завръщане на френския писател към романтичната комедия и към героите от бестселъра „Ами ако това беше истина”. Те са Мия и Пол. Събира ги сайт за запознанства, но не стават любовници, а приятели. И смятат да останат само приятели… Тя е актриса. Той – писател. Тя е англичанка. Той – американец. Тя се крие в Монмартр. Той живее в квартал „Льо Маре“. Тя има много успехи. Неговите са съмнителни. Тя дори е звезда. Но Пол не го знае. Усеща само, че се чувства самотна. Защото и той се чувства самотен. Минали грешки я принуждават да бъде внимателна… Но Марк Леви ще я въвлече в една неустоима и абсолютно непредвидима любовна история. На въпроса защо се връща към персонажите от първия си роман, авторът отговаря така: „Те ми липсваха. Може да звучи налудничаво, но героите, които един писател измисля, рано или късно стават част от живота му“.

Марк Леви е сред най-четените и харесвани съвременни френски писатели. Общите продажби на неговите романи, преведени на 49 езика, отдавна надхвърлят 33 милиона екземпляра. Още първият му роман „Ами ако това беше истина“, му носи световна слава. Книгата е екранизирана през 2005 г. с участието на Рийс Уидърспун, преведена е на близо 40 езика и е издадена в 35 страни. Истории като „Втори шанс”, „Чувство, по-силно от страха”, „Децата на свободата“ и „Друга представа за щастието“ са свидетелство за умението на автора да експериментира с различни теми и жанрове.

Continue Reading
Advertisement