Connect with us

Култура

Медийна прожекция на „Голата истина за група Жигули“ събра журналисти и екип пред големия екран

Avatar

Публикувано

на

Jiguli koncert scaled

снимка: ПР

Новият филм на Виктор Божинов предизвика смях, носталгия и аплодисменти сред зрителите, които имаха възможност да зададат своите въпроси към създателите и актьорския каст в лицето на Михайл Билалов, Димитър Рачкова, Лилия Марвиля, Филип Аврамов, Ирини Жамбонас, Август Попов и др.

„Тайно се надявах, че ще имаме възможност да предложим едно заглавие, от което кината и публиката се нуждаят толкова много. Станахме заложници на чуждестранни заглавия, но въпреки ситуацията в света и в частност за българското кино, решихме да влезем в салоните от 16 април. Някои буквално ще отворят врати с нашия филм“, сподели Виктор Божинов.

Саундтракът на филма, както и музикалните изпълнения на актьорите предизвикаха огромен интерес сред публиката, която поздрави екипа за автентичното звучене. „Когато започнахме да снимаме, аз бях единственият, който никога не беше свирил. Ако има едно нещо, с което се гордея, то е, че се научих да свиря тези четири парчета!“, разкри Димитър Рачков, когото зрителите ще видят в ролята на Киша и неговите нови умения над клавишите.

За да бъде проследен 30-годишен музикален период, сценаристите – Ваня Николова и Нели Тодорова правят сериозно проучване сред ъндърграунд рока от периода. „Част от нещата, които гледате се случват във всяка група. Срещнахме се със създателите на ЕРА и Апокалипсис, които ни разказаха за времената, в които са работили, инструментите и развитието им като музиканти. Беше важно да бъдем достоверни в създаването на историята във всяко едно отношение“, разказа Ваня Николова. В разговора се включиха и професионалистите, създали запомнащите се парчета от саундтрака – Петър Дундаков и Жоро Георгиев /група „Остава“/, които обединяват опит в изграждането на дискография на група „Жигули“

„Голата истина за група „Жигули“ тръгва с предпремиерни прожекции в кината от 16 април. Филмът се разпространява от BTV Studios.

Advertisement

Следете социалните мрежи на „Голата истина за група „Жигули“ тук:

Facebookhttps://www.facebook.com/Jiguli.Movie

Instagramhttps://www.instagram.com/golata.istina.za.grupa.jiguli

Continue Reading
Advertisement