Connect with us

Lifestyle

Медицински център New Life с дни на отворените врати в София и Пловдив

Avatar

Публикувано

на

снимка:PR

На 11 септември/петък/ от 17:30 часа в гр.София ще се състои Ден на отворени врати на клиника New Life. Ще бъде изнесена лекция на тема „Възраст и репродуктивно здраве“ от водещия специалист, втори в света, извършил успешно човешко ин витро и консултант на медицинския център проф. Нери Лауфер. Събитието ще се състои в Балната зала на хотел „Радисън“.

Всички желаещи двойки могат да заявят присъствие на тел. 032 /693 693 или безплатен национален телефон 0800 13 006, където ще получат информация за възможностите за консултиране. Присъстващите двойки при регистрация ще получат и една безплатна консултация с известен специалист от клиника New Life.

При посещение на събитието те ще получат отговор на въпросите, които ги вълнуват, от специалисти, които са не само отлични професионалисти, но и хора с изключително позитивно отношение .

Лично проф. Нери Лауфер и управителят на New Life д-р Добринка Петрова, ще  информират присъстващите за новостите в сферата на асистираните репродуктивни технологии. Гостите ще имат възможност да задават въпроси като бъдещи родители по темите, които ги вълнуват.

Advertisement

На следващия ден 12 септември/събота/ от 10ч. ще стартира и Ден на отворени врати в медицинския център за репродуктивно здраве New Life-Пловдив. До 16 септември проф.Нери Лауфер и екипа на клиниката ще дават безплатни консултации за двойките, посетили деня на отворените врати.

Лично проф.Лауфер и управителят на New Life д-р Добринка Петрова, заедно с д-р Васил Даскалов и ембриолозите доц. д-р Румен Димитров, д-р Мариела Даскалова и Пламена Димитрова ще информират за новостите в сферата на асистираните репродуктивни технологии. Денят на отворените врати ще даде възможност на всички заинтересовани да се запознаят и с останалата част от персонала, както и с изключително комфортните условия, които предлага първият в България Израелски център за репродуктивно здраве.

[media-credit name=“проф.Нери Лауфер, снимка: PR“ align=“aligncenter“ width=“650″]проф.Нери Лауфер (1)[/media-credit]

Проф. Нери Лауфер е знаково име в световната асистирана репродукция, един от първите лекари в света правили човешко ин-витро, основател на ин витро центрове в САЩ и Израел. В момента е главен лекар в Отделението по Акушерство и Гинекология на университетска болница Адаса в Ейн Карем, Йерусалим, както и консултант по гинекология в NewLife Специализиран Медицински Център по Гинекология, Пловдив. Придобива магистърска степен по медицина в Еврейски Университет, университетска болница Адаса, Йерусалим. След преминаване на задължителна военна служба, специализира Обща хирургия отново в университетска болница Адаса, а непосредствено след това взима и втора специалност Акушерство и Гинекология. През 1980 Нери Лауфер започва активна изследователска дейност в областта на секс хормоните и хормоналните взаимодействия в човешкото тяло в Научен Институт Уайзман, Реховот, Израел. От 1982 до 1984г. е аспирант по Репродуктивна Медицина в Йелско Училище по Медицина, Йелски Университет (Yale University), Отделение по Акушерство и Гинекология, а няколко години по-късно става дипломатически представител в Американския Борд по Акушерство и Гинекология. От 1986г. завежда ин-витро програмата в отделението по Акушерство и Гинекология на многопрофилна болница Маунт Синай, Ню Йорк, а две години по-късно оглавява Ин-витро центъра на университетска многопрофилна болница Адаса в Йерусалим. От 1993г. завежда отделение Акушерство и Гинекология в УМБАЛ Адаса за около 20 години. Проф. Лауфер продължава да работи в Адаса, а дългогодишният му опит и многобройни постижения в сферата на акушерството и гинекологията му позволяват да се занимава и с консултански проекти. New Life е първият от тези проект. Освен известен доктор, Нери Лауфер е също така и изтъкнат преподавател – професор по Акушерство и Гинекология в Йелско Училище по Медицина, Йелски Университет (Yale University) и професор по Акушерство и Гинекология в Еврейския Университет, университетска болница Адаса, Йерусалим. Получава отличие Zohara Levitov Faculty за научна дейност в областта на Гинекологията и Фертилитета, както и отличие от Еврейското общество по Фертилитет за изключителен принос в областта на научните изследвания по фертилитет.

New Life е първият ин-витро център в България, който пренася ноу-хау от Израел в областта на асистираните репродуктивни технологии на българския пазар. В Израел изследователската дейност в тази област е много напреднала, тъй като правителството предоставя пълно финансиране на всички проведени асистирани репродуктивни процедури за една двойка, независимо от техния брой, до раждането на 2 деца. Центърът в гр.Пловдив разполага с модерна апаратура, включително най-новата микроманипулационна система на Eppendorf за ICSI оплождане – TransferMan 4r и бенчтоп инкубатор (benchtop incubator) с 10 отделения. Всички клинични практики в медицински център New Life следват модела, установен от консултантите – проф. Нери Лауфер,един от първите лекари в света правили човешко ин-витро, основател на ин-витро центрове в САЩ и Израел, и д-р Анат Сафран, световно признат ембриолог с над 30 години опит в сферата на асистираната репродукция. Те участват при определяне на диагнозата и метода на лечение за всеки пациент. Медицинският управител на New Life д-р Добринка Петрова и главният ембриолог на клиниката доц. д-р Румен Димитров са опитни и високо квалифицирани специалисти, преминали специализации и обучения в чужбина. Целият медицински екип на клиниката е завършил успешно престижно обучение в известните еврейски болници Адаса в Йерусалим и Асута Ришон близо до Тел-Авив.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement