Connect with us

Кино

„Междузвездни войни: Последните джедаи“ постави рекорд в България!

Avatar

Публикувано

на

H120917A 0087

снимка: ПР

Междузвездни войни: Последните джедаи очаквано превзе българския боксофис и се превърна в най-касовата премиера през изминалата година. Епизод VIII подобри няколко рекорда и превзе редица челни позиции. Дългоочакваното продължение на сагата за сблъсъка между Тъмната и Светлата страна е най-гледаният филм през първите си дни на голям екран на гиганта Дисни за 2017 г.

Освен за 2017 г. Междузвездни войни: Последните джедаи се изкачи на почетното второ място на най-касовите премиери на всички времена в България. С приходи от 890,824 лв. от четвъртък до неделя, осмият епизод на космическата сага отстъпва първото място единствено на Междузвездни войни: Силата се пробужда. Нетърпеливите да разберат дали Люк Скайуокър ще спаси отново Галактиката и дали Рей ще се обърне към Тъмната страна препълниха родните киносалони, а общият брой зрители е близо 78,000. В рамките на премиерния уикенд (15 – 17 декември) Междузвездни войни: Последните джедаи отстъпва по приходи единствено на Силата се порбужда и Бързи и яростни 8 и се нарежда на трето място за всички времена с боксофис от 792,629 лв. и 70,710 зрители.

В САЩ Междузвездни войни: Последните джедаи също заема почетното второ място за своята премиера за всички времена, а пред него се нарежда единствено Епизод VII. С приходи от $220 милиона, най-новият филм от сагата заема още няколко високи позиции на върха на класациите отвъд Океана, включително за най-касов петък, най-касов ден и, заедно със Силата се порбужда, са филмите най-бързо достигнали $100 милиона в боксофиса в САЩ. На световните пазари филмът също се нарежда на топ позиции. С общи приходи от $450 милиона от всички пазари, на които е отворил, Последните джедаи влиза в топ 10 на най-касовите премиери на всички времена. Резултатите от световния боксофис не включват един от най-големите пазари на света – Китай, където филмът ще направи своята премиера на 5 януари.

Междузвездни войни: Последните джедаи е вече в кината на 3D, IMAX 3D и 4DX в дублирана и субтитрирана версия.

Advertisement