Connect with us

Галерия

МЕЛБА НА ЖИВО 9 представя обединената визуална идентичност

Avatar

Публикувано

на

МЕЛБА НА ЖИВО 9 представя обединената визуална идентичност на пловдивските читалища, бранд за мода и мебели и илюстратор на истории от ежедневието

На 10 декември, вторник, от 18:30 часа в Генератор, София, деветото издание на МЕЛБА НА ЖИВО ще представи новата обединена визуална идентичност на пловдивските читалища, новата колекция и ново начинание на българския бранд 45 Street и илюстраторката Belronika, забележителна с подхода си във визуалното разказване на истории от ежедневието. Традиционно форматът МЕЛБА НА ЖИВО среща на всеки два месеца българската публика с местни герои на дизайна, които разкриват актуални и интересни със своя подход проекти.

Велина Стойкова и Калина Филкова от студиото за графичен дизайн Poststudio ще представят проекта “Културата е слънце” и ще разкажат как графичният дизайн подкрепя възраждането на общинското читалище. Целта на проекта „Читалища“ към програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, е да възроди и развие дейността на тези общностни центрове в посока иновативност и експеримент, на  ново устойчиво себеизразяване в областта на културата, изкуството и образованието.

45 Street ще говорят за процеса по създаването на колекцията шапки за студения сезон, както и за последния си проект Couchet, и как двата бранда обитават новото пространство в София, открито съвсем наскоро. 45 Street е компактен екип, популярен със страстта си в създаването на шапки и мебели, в които е заложена концепцията за повторно използване на материалите. Новата им колекция шапки беше представена за пръв път със селектирани модели в изложбата Преглед на българския дизайн, част от Мелба София дизайн фестивал 2019.

Илюстраторката Вероника Белчева – Belronika ще настрои публиката на сантиментална празнична вълна с темата за великолепието на малките моменти в рисунки. Тя е разпознаваема със забележителния си подход в рисуването на истории и сцени от ежедневието и природни картини – най-вече с акварели и с натурални цветове, извлечени от растенията. В портфолиото на Belronika има и кампании за социалните медии и на трейлъри на книги.

Advertisement

Всички гости на Мелба на живо 9 ще получат специален подарък празнична опаковъчна хартия по дизайн на Белроника и на младия илюстратор, част от платформата ти-ре – Андреа Попйорданова, благодарение на партньора на събитието Fashion Days.

Мелба на живо е част от проекта Мелба дизайн инициативи, под чиято шапка е и Мелба София дизайн фестивал, който се проведе за втора година – от 7 до 30 ноември, както и динамичен архив за български дизайн. Целта на архива е да показва и подкрепя визуални творци, които развиват дисциплината чрез оригинален подход, нови идеи и детайл към изработката. Всички инициативи Мелба са по идейна концепция и реализация на Студио Комплект.

МЕЛБА НА ЖИВО се организира съвместно с Fashion Days, вдъхновение и шопинг дестинацията за всички влюбени в модата и добрия стил. 

МЕЛБА НА ЖИВО е част от инициативите за дизайн Melba Design Initiatives на Studio Komplekt и представя актуални и забележителни със своя подход реализирани проекти от местни герои на дизайна в различни сфери. По вдъхновяващ начин те разказват историята на своите брандове и разкриват детайли от важна и вълнуваща за тях професионална изява. Основен фокус са идеите и процесите. “Изчерпателни, откровени и различни, тези визуални разговори са източник на вдъхновение за всеки”, казват организаторите от Студио Комплект – Адриана Андреева и Бояна Гяурова.

ВХОД СВОБОДЕН.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement