Connect with us

Музика

Мерудия готвят нова тава с етно, хип-хоп и балканско реге

Avatar

Публикувано

на

Merudia 4

снимка:PR

На 28 октомври етно-реге групата Мерудия представя дебютния си дългосвирещ едноименен албум. Концертът по случая е в голямата зала на *Mixtape 5*, за да има достатъчно място за танци. Като support act на сцената ще се качат сърбите от KILLO KILLO Banda и ще се заформи цяло кило мерудия.

Мерудия са добре известни на всички reggae and more почитатели от 2007 година насам. Познаваме Веселин Йовчев (китара, глас) и от друга любима група – РЕВЮ. Весо и компания не спират да отправят музикални послания по важни теми. В предстоящия албум са включени хитовете „123 Иракли“ и дебютният им сингъл ‘Minimum Stress’. Регето е в основата на звученето, но Мерудия не се ограничават само до там. Очакваме хип-хоп включване от Християн (кавал, глас, мелодика в Оратница и Мерудия). Zafayah и NRG_D участват като гост музиканти в албума. Ще ги чуем на живо и на концерта.

Към манджата мерудия ще добавят Воислав Малесев, по-известен като Killo Killo, и неговата банда. През 2007 г. Воислав сформира Killo Killo Banda, за да изпълнява вече записаните от него парчета, примесени в креативни импровизации на живо. Коренът на музиката, която правят, е roots reggae, но не е само това – Killo Killo Banda свирят rock steady, dance – hall и карибско ска, примесени с неповторим балкански блус вкус.

Advertisement

Очертава се силен старт на дългоочаквания албум на Мерудия. Идваш ли?

Вземи промо билет по 10 лв: http://bit.ly/2c3A44R

https://www.youtube.com/watch?v=_j3oCYfwMm8&feature=youtu.be

 

Advertisement
Continue Reading
Advertisement