Connect with us

Музика

Месец до концерта на Ник Мейсън и бандата му в София

Avatar

Публикувано

на

NickMason Royal Albert Hall Photo Credit Will Ireland

Nick Mason, снимка: Will Ireland

Групата Nick Mason’s Saucerful of Secrets, ръководена от легендарния барабанист на Pink Floyd – Ник Мейсън, стартира най-мащабното си турне до момента. “Echoes” започна в Дъблин, Ирландия в средата на април с майсторски двучасов концерт, а в момента бандата може да бъде видяна в редица градове в Обединеното кралство. След броени дни турнето ще продължи към Европа, където се очаква да бъдат изнесени 39 концерта. Българската публика също ще има удоволствието да види формацията, създадена през 2018 г., в пълния ѝ състав и то само след месец. Заедно с рок легендата Ник Мейсън на 8 юни на сцената в Зала 1 на НДК ще се качат китаристите Гари Кемп и Лий Харис, басистът на Pink Floyd Гай Прат и Дом Бекен на клавишните.

Когато през 1965 г. Pink Floyd започват да свирят своя уникален рок с нотки на фолк и кънтри музика, Ник Мейсън е барабанистът на групата. Други членове идват и си отиват, но Мейсън е там до последния им концерт през 1994 г. Това го превръща в единствения музикант, активен през всички фази и албуми на Pink Floyd. Той е запален колекционер на спортни автомобили, но така и не успява да остави палките и създава групата Nick Mason’s Saucerful of Secrets, с която изпълнява музика от ранните години на Pink Floyd до албума „Obscured By Clouds” от 1972 г. Обновеният репертоар, създаден специално за турнето „Echoes” включва и песни, които ще бъдат изсвирени пред публика за пръв път, давайки уникална възможност на феновете да се докоснат до прочутото и значимо ранно творчество на емблематичната група.

По повод турнето Мейсън споделя: „Щастливи сме, че се завръщаме и свирим музиката на Pink Floyd, която феновете може би никога не са имали възможност да чуят на живо.“

След Европа Nick Mason’s Saucerful of Secrets продължава турнето „Echoes” с над 30 дати в Северна Америка.

Билетите за концерта на Nick Mason’s Saucerful of Secrets са в продажба в мрежата на Eventim и онлайн на Eventim.bg на цена от 45 до 100 лв. Събитието започва в 20:00 ч.

Advertisement

Всички закупени до момента билети важат без нужда от презаверяване за актуалната дата. Организатор на събитието е NUCOAST CONCERTS.

Continue Reading
Advertisement