Connect with us

Lifestyle

МЕТРО България отбелязва Фестивал на розовия домат

Avatar

Публикувано

на

За пета поредна година МЕТРО България ще отбележи празника на традиционните български продукти и добрия вкус – „Фестивал на розовия домат“. Специален фермерски пазар ще очаква посетителите на 12 септември от 10:00 до 17:00 часа на паркинга на магазин МЕТРО на бул. „Цариградско шосе“ 7-11 км. Освен с традиционния фермерски пазар, тази година „Фестивал на розовия домат“ ще бъде отбелязан и с редица дигитални активности, които ще зарадват потребителите с интересно и полезно съдържание и много награди.

Тазгодишното издание на „Фестивал на розовия домат“ е с фокус върху опазването на българските традиции в кулинарията и популяризирането на автентични селскостопански продукти сред настоящи и бъдещи поколения. По време на фермерския пазар родни производители, с които МЕТРО България работи съвместно в рамките на програмата „Отгледано с грижа в България“, ще представят своите земеделски и млечни продукти, които посетителите ще могат да закупят на място. Сред участниците на фермерския пазар са земеделци от с. Смилян, с. Реселец, гр. Петрич и гр. Пловдив, представени лично от Институт по зеленчукови култури „Марица“. Производителите ще предлагат различни сортове розови домати, краставици, смилянски фасул, реселешки лук и други пресни зеленчуци.

Автентичните български продукти ще намерят специално място и в менюто на едни от най-популярните ресторанти за стрийт фууд в София. Всеки желаещ ще има възможността да пробва специалните ястия на Podlez, HamBar и BBQ Brothers, представящи традиционните български продукти и вкусове по модерен начин.

Спазвайки ангажимента си да редуцира своя екологичен отпечатък върху околната среда и да даде пример за устойчиви практики на работа, компанията е планирала и поредица от онлайн активности за малки и големи, които ще представят различни идеи за внедряване на природосъобразни практики в ежедневието им.

Фермерският пазар ще се проведе при стриктен контрол и спазване на всички противоепидемични мерки. Повече подробности и актуална информация за всички предстоящи активности в рамките на Фестивала можете да откриете на страницата на събитието във Facebook.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement