Connect with us

Музика

Мила Робeрт смело сменя жанра с „Покемон“

Avatar

Публикувано

на

„Покемон“ е първата песен от голям проект, който изследва жанровете и как те влияят в обществото

„Как често си казваме „това е чалга“ или „това е поп“ ме изумява. Аз вярвам, че всичко е всичко и ми интересно да поставям нещата в различен контекст. „ – заявява Мила Роберт.

Проекта цели да embrace-не балканското в нас, без задължително да бъде сложено под графа „чалга“ въпреки, че Мила е супер окей и с тази графа. Мила е известна с това, че досега е правила няколко чалга кавъра. Идеята зад тях винаги е била продиктувана от това, че тя харесва оригинала, а не защото „се подиграва с чалгата“. „В поп фолка има много емоция и много красиви музикални елементи и се забавлявам повече от всякога да ги изследвам.“ – добавя с позитивизъм изпълнителката.

Песента „Покемон“ Мила написва с разбито сърце. Създава я заедно с Йоан Николаев – Ел Падре, чието име ще се чува все по-често, защото е страхотен музикант и човек според изпълнителката. Текстът е провокиран от постоянната промяна в хората. „Има много интерпретации за това, какво искам да кажа с песента и това ми харесва. Нека всеки разбира каквото намери за добре.“ – споделя Мила Роберт.

Видеото е създадено от Мила и Жоро Пеев. То също може да се интерпретира по много начини, но на кратко: просто героинята се е забъркала с варненска мутра и наблюдаваме последствията от това. По това видео артистичното дуо за първи път снима с Пламенков, който е оператор на всички видеа на Молец и това ги прави страшно вдъхновени и щастливи.

Advertisement

„В крайна сметка, целта на този проект е да накара хората да се замислят, затова, че не всичко е черно и бяло, чалга или рок, Левски или ЦСКА. Съществуването има много слоеве и от нас зависи как ги приемаме. Всичко е всичко. „ – е заключението на Мила Роберт.