Connect with us

Lifestyle

Милена Драгийска е CEO на 2021 в конкурса Forbes Business Awards

Avatar

Публикувано

на

Milena Dragijska Lidl Bulgaria1

снимка: ПР

Главният изпълнителен директор на Лидл България Милена Драгийска получи специалната награда „CEO на 2021“ по време на тазгодишните Forbes Business Awards. За поредна година конкурсът на сп. Forbes отличава най-добрите бизнес практики, социално отговорни компании и предприемаческия дух.

В Lidl се стремим да дадем шанс на всеки да бъде успешен. Много съм доволен, че наградата на Милена Драгийска подкрепя поетия от нас път за активно насърчаване на жените в управлението“, заяви Герд Жрановски, изпълнителен директор на Lidl International.

Тази награда е специална, защото е доказателство за правилните и ефективни практики на Lidl като работодател. Грижата за служителите може да се види в десетки примери на ежедневна база – възможно най-добрите условия за работа, мотивираща работна среда и равен достъп до възможности за обучение и развитие. Компанията спазва принципите на равнопоставеност, осигурява подкрепяща работна среда и поощрява кариерното израстване на жените. Екипът на Lidl в България е много добър пример в това отношение – 30% от висшия ръководен състав е представен от дами, а близо 38% от всички ръководни позиции в компанията на средно мениджърско ниво също са поверени на жени“, заяви Милена Драгийска, главен изпълнителен директор.

Тези цифри са подкрепени и от редица други действия на компанията, които свидетелстват за нейните работодателски политики. През 2020 Lidl се присъедини към Принципите за овластяване на жените на ООН. По този начин компанията още веднъж затвърди анжажимента си да насърчава равноспоставеността и многообразието на работното място. Друг ключов приоритет е осигуряването на положителен баланс между професионалния и личен живот и успешното съвместяване на кариера и семейство.

Всички тези работодателски практики получиха международно признание за втори пореден път в началото на тази година – Лидл България бе отличена с престижния международен сертификат TOP Employer 2021 за България и Европа.  Стратегиите за развитие на хората и привличане на талантите, работната среда и условията на труд, както и прилагането и спазването на принципите за равнопоставеност са само част от ключовите HR области, които организацията TOP Employers Institute отличи в процеса по сертификацията.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement