Connect with us

Музика

Милена и Буги Барабата избират най-добрата авторска рок песен

Avatar

Публикувано

на

1

снимка: PR

Предстои петото поредно издание на есенния национален рок фестивал за авторска песен „Силата на рока 2015“. На 18.09., 19.09. и 20.09., рок бар Rock IT ще се напълни със свежи идеи в рок стилистика, изпълнени от родни рок банди, някои от които от дълго на сцена, други съвсем отскоро.

За пета поредна година , основателят и продуцентът на фестивала за рокаджийска авторска песен Милена, дава шанс на музиканти да се докажат и стига да са добри, да добият необходимата публичност. Фестът дава и поле на изява на българското творчество в сферата на рока. В рамките на трите дни, след 18,00 часа, в рок бара ще се състезават общо 28 банди (предварително селектирани), които ще представят по две авторски песни.

В журито, което ще си каже тежката дума за групата финалист, ще бъдат освен Милена и организаторът Васко Громков,  легендата на сръбската рок-журналистика Бранимир Локнер, друга легенда на рок журналистиката, но от българска страна – Ивайло Кицов и небезизвестният Буги Барабата.

Бандата, която ще спечели феста, автоматично отива на участие във финала на сръбския рок фест „Гитариада“ в Зайчар, който ще се проведе за 50-ти пореден път следващото лято. Групата, която се класира на второ място, печели студиен запис и продуциране на сингъл, а наградата за трето място е не по-малко апетитна – направата и продуцирането на видеоклип.

Advertisement

[media-credit name=“снимка: PR“ align=“aligncenter“ width=“650″]2[/media-credit]

Continue Reading
Advertisement