Connect with us

Музика

Миленита открива „Дни на предизвикателствата“ 2017

Avatar

Публикувано

на

Височинният музикант Петър Георгиев е другата музикална изненада в програмата на тазгодишния форум за спортове на открито и приключения.

Една от най-обичаните певици на родната алтернативна сцена, лъчезарната Миленита, ще открие тазгодишния форум за екстремни спортове и активен начин на живот „Дни на предизвикателствата“, който ще се проведе от 29 ноември до 1 декември в аула Максима в УАСГ, София.

Талантливата и известна с проникновените си и закачливи текстове  изпълнителка, ще се качи на сцената на познатата на всички фенове на дългогодишния форум зала в първия ден от тридневното събитие и ще ги предизвика с парче, подготвено от нея специално в духа на Дните и което не присъства в обичайния й репертоар.

Едва ли има по-подходящ за откриването на „Дните“ изпълнител от Миленита – последно време тя прекарва огромна част от времето си сред красивите природни местности на България, където, на спокойствие и с китара в ръка, създава куп жизнеутвърждаващи песни. Между тях е превърналате се преди време в тотален хит „На село“ и събралата вече близо 4000 гледания в YouTube “Free” от това лято – песен, която възпява природата, слънцето и свободата, като необходимите съставки на един истински щастлив и пълноценен живот. Във видеото присъстват и кадри от безмоторно летене с делта планер, както и монтажни препратки към  хипи духа на 60-те и 7-те – факт, който създава една още по-прекрасна атмосфера.

Advertisement

И това изобщо не е всичко! Синеоката и русокоса алтернативна звезда изобщо не е единствената музикална прелюдия към особено богатата на филми,  лекции и уъркшопи програма на „Дни на предизвикателствата“ 2017! Освен Миленита, на сцената на аула „Максима“ ще се качи един изпълнител, който е отлично познат сред феновете на силните преживявания и високопланинските преходи – описващия себе си като „височинен музикант“ Петър Георгиев! А защо височинен? Творчеството на Петър е уникално, защото той по изключително забавен начин представя изкачванията си с преносима китара на някои от високите върхове по света, където записва музикално видео на всеки от тях. Петър може да се повали с няколко такива парчета,  записвани на чудовища като връх Кала Патар (5550м) в Евересткия регион на Хималаите, връх Чачани (6057м) в Перуанските Анди и други. Какво ще ни разкаже и изпее за своите пътешествия Петър Георгиев, ще разберем на 1 декември , в аула „Максима“, УАСГ.

Вижте цялата програма на „Дни на предизвикателствата“.

Continue Reading
Advertisement