Connect with us

Култура

„Мими и Биби отиват на море” в новата книжка от „Маргаритка”

Avatar

Публикувано

на

Маргаритка Мими и Боби на море 1

В третата книга от поредицата „Полезни навици“ любимите герои помагат за идеалната почивка.

За настъпването на лятото и сезона на почивките мечтаят почти всички. Но с него за родителите настъпва и сезонът на въпросите: Kолко сладоледа  мога да изям днес? Защо не мога по цял ден да стоя в морето? Защо трябва да се мажа с крем на плажа? За какво ми е тази шапка?

На пазара се появява третата книжка от поредицата „Полезни навици” на проекта  „Маргаритка” (изд. Сиела) на дуото Виктория Величкова (Вики от „Мастило”) и Яна Липованска, в която децата научават за полезните навици в забавни приключения заедно с Биби, Мими, Маргаритка и Бухалчето. Защото морето и плажът с деца често се оказват голямо предизвикателство, ако нямаш някои основни знания.

„Маргаритка: Мими и Биби отиват на море” разказва една вълнуваща морска история, написана отново от Илия Деведжиев и придружена от страхотните илюстрации на Веселка Велинова!

С „Маргаритка: Мими и Биби отиват на море” мисията „с деца на море” се оказва възможна!

Advertisement

Книжката е трета поред от поредицата „Полезни Навици”. През май на пазара се появиха първите две заглавия от нея – „Маргаритка и чистите ръце“ и „Маргаритка и вкусната храна“. В тези книжки на пръв поглед досадни за децата занимания като миенето на ръцете и храненето превръщат в незабравими и вълнуващи приключения. С Биби, Мими, Маргаритка и Бухалчето по забавен начин и през вълшебни приказни истории най-малките научават по-лесно елементарните навици и как да бъдат учтиви и отговорни към себе си и другите.

Забавните и съобразени с детското мислене текстове са дело на Илия Деведжиев, а цветните и шарени илюстрации от Веселка Велинова показват нагледно как всеки малък читател може да се превърне в истински герой, който познава най-важните правила.

И двамата автори са част от екипа на „Маргаритка“ от самото създаване на проекта, а издаването на поредицата е естествено следствие на реализираните през 2019 г. видеа и музикален албум „Полезни навици”. Чрез игри и забавни предизвикателства Виктория Величкова (Вики от „Мастило“), Яна Липованска и екипът на проекта продължават мисията за създаване на качествено, изцяло авторско българско съдържание с образователен характер за най-малките деца.

Continue Reading
Advertisement