Connect with us

Събития

Минималистичен джаз концерт под небето на 22.06 в SOHO

Avatar

Публикувано

на

На 22-и юни събитие от поредицата SoConcert поставя началото на разпускащите летни вечери в градината на SOHO, посветени на качествената музика. Там, под плачещата  върба, звездите и по някой и друг ниско прелитащ самолет, в компанията на хладни напитки, този път ще звучи наистина добър джаз.

Minimalism and the drums ще пренесе зелената къща в Ню Йорк, в средата на 60-те години на ХХ век, сред атмосферата на американския минимализъм – музика, изградена от статични слоеве, които преминават едни в други чрез постепенни трансформации. Ще се поднесе един не дотам конвенционален подход към слушането и осмислянето на музика.

Първоначално приеман като експериментален, наричан New York Hypnotic School, стилът бива развиван и до днес, когато Стефан Горанов ще ни сподели интерпретацията си на връзката между минимализма и барабаните. Той ще представи композицията си за соло барабани „Паралели“ – микс от импровизация и написана музика.

ПОВЕЧЕ ЗА МУЗИКАНТА:

Стефан Горанов получава магистърското си образование в Холандия, където живее и свири в продължение на шест години. Участва на фестивали в Холандия, Германия, САЩ, Испания, Литва, Латвия, Турция, Тунис, Словения и България. През декември 2015 записва първия си албум като лидер в Ню Йорк.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement