Connect with us

Кино

МИНЬОНИТЕ нахлуха в родния бокс офис

Avatar

Публикувано

на

Още с дебюта си на голям екран МИНЬОНИТЕ  си запазиха място в историята като най-касовата анимационна премиера в Българияпрез първите три дни на голям екран. Само за един уикенд малките жълтурковци събраха приходи от над  470 000 лв. и така се наредиха на трето място за най-касов премиерен уиикенд през 2015 г. след 50 нюанса сиво и Бързи и яростни 7.Рекордите за историята за Кевин, Стюарт и Боб в класациите в Блгария не свършват дотук. Над 51 000 зрители са гледали филма през изминалия уикенд и това го превръща в най-посеващания анимационен филм през първите му три дни на голям екран на всички времена. МИНЬОНИТЕ са и най-касовата анимационна премиера тази година.

Соловият проект за жълтите пакостници е постигнал завидни резултати спрямо филмите, с които миньонското племе стана известно. Първите три дни на голям екран са донесли седем пъти повече приходи у нас от Аз, проклетникът и три пъти повече от Аз, проклетникъ 2.

МИНЬОНИТЕ поставиха множество рекорди и в боксофиса в САЩ. С приходи от над $115 милиона, те се наредиха на второ място като най-касова анимационна премиера на всички времена, като отвяха Шрек 2 и Играта на играчките 3. Жълтите пакостливци са и най-гледаната 3D премеира на всички времена, като само в петък, когато е дебютирал на голям екран отвъд Океана, филмът е донесъл на своите създатели приходи от $46.2 милиона.

Continue Reading
Advertisement