Connect with us

Lifestyle

Мисия „Направи ме красива“ на Az-jenata.bg: Smokey hair

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Нови ценни съвети за красота от професионалисти разкри влог поредицата на Az-jenata.bg

Съвсем скоро предстоят два от любимите на всяка дама празници – Денят на влюбените и Празникът на жената. И макар обстановката да предполага ограничени възможности за празнуване заради пандемията от COVID-19, това не би трябвало да се оказва пречка за веселото и незабравимо отбелязване на поводите, във фокуса на които стои жената – красива, нежна и изтънчена.

За да помогнат на всяка дама с подготовката за предстоящите празници, участници в седмия епизод от влог поредицата на Az-jenata.bg бяха топгримьорът Кирил Гуцов и фризьорът Петер Първанов, които представиха на живо техники за създаване на красива прическа и стилен грим. Модели на двамата професионалисти бяха Радост Тодорова, Мис Вселена България 2015, известен модел и влогър и Владимира Илиева, водеща на прогнозата за времето на телевизия Bulgaria ON AIR.

 „Тенденциите относно цветовете тази година, са т.нар. „smookеy hair“. Smokey hair е вдъхновен от опушеният грим в очите. Този път се пренася и във косата“, сподели фризьорът Петер Първанов относно актуалните тенденции при прическите на нежния пол.

Специалистът поясни, че идеята на тази техника е поставяне на студен тъмен цвят в корените на косата, след което следва цвят, който да е среден като тъмнина и съвсем светъл и студен цвят надолу към краищата. Именно подобна техника на боядисване е използвала и Владимира, негов модел по време на влога.

Advertisement

„За мен косата е много важна, защото тя е основна част от тоалета и завършека ми“, сподели водещата на прогнозата за времето по Bulgaria ON AIR.

Много жени се сблъскват с проблема на изтощената или суха коса. В тази връзка фризьорът разкри лесен трик, по който дамите могат да разбират какъв тип е косата им.

„Доста често хората бъркат изтощената и сухата коса. Те си приличат, но на сухата коса й липсва блясък от самия корен до самия връх. Може да разберете, че косата е изтощена, когато имате блясък в корена, но липсва блясък по дължините“, посочи Петер.  „Много е важно какво е състоянието на скалпа – здрав скалп, здрава коса. Така че ако имате проблеми, първо обърнете внимание на скалпа си, след това вече и на дължините“, допълни той.

За завършена красива визия освен стилна и ненатрапчива прическа е нужен и грим, който нежно да подчертава чертите на лицето и носи достатъчната доза увереност и самочувствие на всяка жена. По време на епизода от влог поредицата „Ето как“, топгримьорът Кирил Гуцов направи демонстрация на елегантен, но същевременно лек и стилен грим, а негов модел бе очарователната Радост Тодорова.

На въпроса как е най-правилно с грим да се контурира лицето, Гуцов споделя:

„Избирайте си правилния продукт. Ако сте с комбинирана кожа или мазна, си вземете прахообразен продукт, защото пудрите ще убият онова количество себум или омазняване, което ще излезе от кожата. Ако сте със суха кожа си избирайте мазна текстура – тази крем текстура, която имат повечето контуриращи продукти. Съобразявайте си целият контур с  формата на лицето“.

 „За пролетта тенденцията е да се превърнат очите в едни пролетни цветя. Техниката „cut crease“ или техниката, която е наполовина изрязан клепач също е много актуална, тъй като превръща окото в цвете“, разказа за предстоящите тенденции гримьорът.

По време на лайф епизода, двамата професионалисти представяха различни техники и трикове, както и споделиха ценна информация за правилното поддържане на кожата на лицето, косата и скалпа.

Advertisement

„Много се радвам, че коронавируса много изчисти изкуственото. Има единици хора, които останаха с нуждата да прекаляват с дадени грим продукти, дадени процедури и т.н., но много обра неестественото според мен“, сподели Гуцов.

Бих си пожелала да се отървем от пандемията, за да може да си носим червилата със гордост, защото маските ни скриха усмивките“. Именно това си пожела за предстоящия нов сезон Радост Тодорова. „Няма по-хубаво нещо от това да видиш усмихнат човек срещу теб“, допълни тя.

Целият 7-ми епизод от влог поредицата „Ето как“ на любимият женски сайт Az-jenata.bg, може да гледате на: https://www.az-jenata.bg/a/8-svobodno-vreme/53890-vlog-eto-kak-epizod-7-misiia-napravi-me-krasiva-video/ .

От екипа на женската медия са приготвили още много вълнуващи епизоди от влога и през следващите месеци, с които ще продължат да надграждат мисията си да бъдат най-добър помощник на всяка съвременна майка, съпруга и домакиня. Следете сайта и социалните мрежи на Az-jenata.bg за подробности за следващите издания на видеопоредицата.

Continue Reading
Advertisement