Connect with us

Музика

Младежкият Фестивал „Ритъмът на планината“ предстои

Avatar

Публикувано

на

Започнал като регионален младежки концерт през 2010 г., днес „Ритъмът на планината“ се утвърждава като един от новаторските и некомерсиални младежки фестивали в Западна България. За тазгодишното издание на фестивала, отганизаторите от Liberty Records и Младежки парламент-Самоков  предвиждат обособяване на три зони с работилници и увлекателни дейности в центъра на града – зона „Приложни изкуства“ (арт ателиета и инсталации, занаяти), зона „Спорт“ (спортни игри и демонстрации на клубове) и зона „Музика“ (работилница по африкански ритми, улични музиканти и младежки концерт).

Между 14:00 и 17:30 участниците и гостите на фестивала ще могат да се включат в игри, творческа работа и музикални изпълнения. Между 17:30 и 18:00 часа най-активните участници ще получат награди от тазгодишната томбола. В томболата може да участва всеки, включил се в най-малко 6 от работилниците през деня, като за да се отбележи включването, доброволци ще се грижат за това участниците да получат карта, обозначаваща всички активности.

Непосредствено след игрите започва и големият младежки концерт на откритата сцена пред ДНА. И тази година организаторите ще представят впечатляваща програма, която представя както вече утвърдените на самоковската сцена имена, така и много талантливи музиканти от страната. Сред тях са перкусионната група Yambadon, която ще загрее публиката с традициоонни африкански ритми. Трупащата все повече популярност на софийска сцена пънк-рок банда The Case ще усмихне хората с веселяшки китарни рифове и разнообразно темпо на песните. Гвоздеят на програмата ще бъде Zaffayah и неговият солов проект “Friddim Steppaz”.   Популярният музикант ще направи предпремиера на първия си солов албум „One in spirit“ специално за самоковската публика.  Реге, соул, пънк и хип-хоп в полите на планината и много положителни емоции очакват гостите на фестивала. Домакините от Liberty са подготвили специална jam сесия, в която всички музиканти ще могат да се опознаят и творят заедно в рамките на няколко часа.

„Ритъмът на планината“ ще се проведе на 19.09.2015 (събота) между 14:00 и 22:00 часа на площад „Захари Зограф“. За да вземете участие не са ви нужни пари, а единствено желание, тъй като входът е свободен.

Continue Reading
Advertisement