Connect with us

Култура

Млади и доказани артисти в първото издание на фестивала “Лицето на изкуството”

Avatar

Публикувано

на

FaceOfArt2

снимка: PR

Първото издание на арт фестивала “Лицето на изкуството” ще се проведе това лято. Между 21 и 24 юли, както и от 18 до 21 август, в Свети Влас се очакват гостуващи театрални постановки от страната и творци, които ще участват в майсторски класове и ателиета за музика, театър и танци.

Организаторите на фестивала вярват, че изкуството е форма на изразяване, емоция и предаване на личността в творчеството. Благодарение на него човек може да излезе от рамката на страховете си, да се почувства свободен, да види красотата на света, да помечтае. “Лицето на изкуството” цели да обедини представители на театъра, музиката и танца, да ги свърже, давайки им стимул да творят и да се срещат отново.

“Това ще бъде форум, на който всеки има възможност да припознае себе си, да отъждестви собствените си копнежи, да се отърси от ограниченията и да чуе вътрешния си глас.”, споделя инициаторът на фестивала Глория Керемедчиева.

[media-credit id=1 align=“aligncenter“ width=“640″]FaceOfArt[/media-credit]

През юли участниците ще могат да се включат в театрално ателие с режисьора проф. Снежина Танковска, а с поп певицата Преслава Пейчева ще се проведе вокален уъркшоп. Между 18 и 21 август Михаил Йосифов – един от най-успешните български джаз музиканти, ще води майсторски клас по джаз импровизация. Другият артист, но с танцово ателие в края на лятото, ще бъде Надежда Дичева, която е хореограф и учител по съвременен танц и contemporary.

[media-credit id=1 align=“aligncenter“ width=“650″]FaceOfArt4[/media-credit]

По време на двете части на фестивала театрите от Казанлък, Сливен и Търговище ще гостуват със свои представления, към които ще има субтитри на руски език. За участниците достъпът до тях ще бъде свободен.

Advertisement

Подробности относно записването за участие може да получите на Facebook страницaта на фестивала и на e-mail: art.st.vlas@gmail.com.

Continue Reading
Advertisement