Connect with us

Музика

Моисей и Жана Бергендорф лидери в седмичните класации

Avatar

Публикувано

на

Moisey Zhana 21

снимка: PR

Още в първото денонощие след ексклузивната си онлайн премиера, новата песен на Моисей с участието на Жана Бергендорф надхвърли 50 хиляди гледания и оглави класацията Топ БГ Музика на VBOX7 в продължение на 7 дни. На 30.10 сингълът (продуциран от „Вирджиния Рекърдс“) дебютира на 5-та позиция и седмица по-късно стана #1 в  официалния чарт на най-излъчваните български песни в радио и телевизионния ефир (W44, Top 100 Airplay Bulgarian Music Only за периода 30.10.2015 – 05.11.2015 г.). С този резултат „Време“ се превръща в един от най-бързо оглавилите класацията сингли. Черно-белият клип се радва на интерес от страна на феновете и в платформите за видео споделяне, където е гледан близо 300 хиляди пъти до момента.

Самият Моисей е съавтор на музиката и лиричния текст на „Време“ заедно с бийтмейкъра Александър Корабов, по-известен с псевдонима Бате Сашо. Двамата създават песента буквално на един дъх, а впоследствие работят по аранжимента с Pavell и националния шампион по бийтбокс Искрен Тончев-Искрата. От самото начало Моисей и продуцентите му са единодушни, че това е най-подходящото звучене за общ проект с Жана, с която изпълнителят е не само колега, но и близък приятел.

За снимките на видеото екипът се доверява на режисьора Павлин Иванов-Bashmotion, чиято концепция е колкото семпла, толкова и провокативна. В един от кадрите участва и синът на Жана, малкият Леон, но не лицето, а само ръцете му имат „роля“ в сценария. Ръцете на възрастния мъж в същата сцена пък принадлежат на бивш военен от авиацията. Другият мъжки персонаж също не е професионален актьор, нито атлет, а специалист по промишлен дизайн. По идея на режисьора героинята на Жана е превърната в творба на японското изкуство на връзване с въже шибари (или кинбаку) – техника, която за първи път се използва в български музикален клип. Шибари се базира на древното бойно изкуство ходжуджуцу, в което се е практикувало задържане на военнопленници с въже между XV и XVII век.

За визията на артистите се е погрижил гримьорът Слав, а стилистът Антония Йорданова е подбрала модели от новите колекции на брандовете, предлагани от магазин Collective.

Advertisement

Continue Reading
Advertisement