Connect with us

Музика

МОНА прави крачка напред с втория си сингъл „Опиат“

Avatar

Публикувано

на

4

снимка: ПР

След успешния си дебют тази година младата изпълнителка продължава своя музикален път с още по-модерно звучене

След дебюта си с песента „Галени“, Симона Петрова – Мона продължава да завява своето място на българската музикална сцена. Песента „Опиат“ отново е дело на Петър Алексиев и Атанас Борисов известни като The KHANS, а текста този път е написан от самата Мона, която все повече иска да бъде част от писането на нейните песни. За текста тя се доверява на свои лични преживявания и емоции.

„Една ноемврийска вечер, беше много късно през нощта, бях почти заспала и изведнъж в главата ми започнаха да се появяват думи, много думи. Нямаха никаква подредба, но аз имах вътрешното усещане, че ще дойде момент, в който всичко ще се нареди по правилния начин. Записах всяка една дума на листче от стара тетрадка и заспах. На сутринта се събудих с почти цялостната идея за текста. Излях емоциите си, но не стигнах до някакъв краен етап.“ – споделя младата изпълнителка.

В този момент Мона се запознава с Тино, артист, който тя обожава още откакто гледа на малкия екран в Гласът на България. Той решава да се включи в новия и проект и така спомага за довършителната работа по текста на песента.

И в тази песен Мона отново използва българския фолклор като вдъхновение. „По призвание съм народна певица и винаги черпя идеи от нашия фолклор. Смятам, че той е удивителен и може да даде много на хората.“ – добавя Мона.

Advertisement

Относно видеото младата изпълнителка отново се доверява на режисьорският професионализъм на Радостин Събев- Шошо. В клипа се включва и Антон Марков, който влиза в ролята на нейното „либе“. „Концепцията за стила ми в клипа на ,,Опиат” беше много стилна, изцяло high casual fashion. Двамата, заедно с баща ми Мони Петров, който е дизайнер, работихме денонощно по дрехите и създадохме четири невероятни тоалета, с които аз съм много щастлива. „ допълва изпълнителката.

Целият стайлинг на Мона ще бъде част от нейната първа модна  колекция, която ще бъде скоро на пазара.

Мона вече подготвя и следващия си сингъл, който е дело на изцяло шведски продуцентски екип.

Mona е на 17 години и се занимава с музика от 8-годишна. Първоначално започва да ходи на уроци по народно пеене, а година по-късно започва и с курсове по пиано. Участвала е на множество фолклори конкурси и винаги печели големите награди. Тя завоюва първи места, специални награди и статуетки, също както и записи в БНР ( през 2017-та година).  През 2020-та година, когато е все още на 15 години, тя става част от Хор ,, Ваня Монева” с диригент Ваня Монева и се превръща в най-младия изпълнител в историята на хора. Mona е лауреат на фондация „Димитър Бербатов“ и два пъти годишен стипендиант към Министерството на културата. Мона дебютира на българската музикална сцена през август 2021 година с песента „Галени“.

Advertisement